Події

Жителі села Старий Солотвин Житомирської області шукають свідків, які бачили вантажівку, що скинула сміття

24 March 2017, 17:12

Дві величезні купи сміття на узбіччі дороги селяни виявили 23 березня о 6 ранку і одразу подзвонили сільському голові. Прибувши на місце, він не повірив очам.

«У мене відібрало мову, я не знаю навіть, як це пояснити. Побачив ось це свинство, яке відбулося, і стало дуже прикро», - говорить сільський голова села Старий Солотвин Бердичівського району Житомирської області Віктор Овчаренко.

Місцеві припустили, що це – львівське сміття, про яке тільки й мови у ЗМІ, але спершу не змогли у це повірити.

«Львів - близько 500 км звідси. Туди і назад з’їздити - це літрів 700 пального. Це тільки на пальне які кошти потрібно витратити, щоб цю фуру заправити і висипати. Плюс водій бере на себе навіть кримінальну відповідальність, коли робить це і висипає у не визначену (для відходів) місці. То, можливо, і водію є якийсь інтерес фінансовий. Ви розумієте, що це не дуже дешево буде одну машину сюди завезти», - говорить сільський голова.

Але сміття таки зі Львова – упевнений сільський голова. Переконує, серед непотребу – безліч документів, які це підтверджують. Люди викликали на місце поліцію і почали шукати свідків.

«На даний час розпочата перевірка за цим фактом, внесено відомості, зареєстровано. За висновками призначених експертиз, в тому числі й екологічної, та інформації від екологів буде прийматись рішення щодо правової кваліфікації події», - каже речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«Так як фахівці пояснили мені, була одна фура, вона спочатку висипала тут, але він побачив, що якби він все сміття висипав тут, то він перекрив би всю дорогу. Тому він проїхав трохи далі, висипав решту і на шаленій швидкості поїхав далі. Потім почали шукати свідків, поїхали на Новий Солотвин, є свідки, люди бачили, що фура на шаленій швидкості їхала близько 22.30 годин. Автомобіль червоного, більш до морквяного кольору. Маю надію, що ми все ж знайдемо цих порушників, які це зробили. Це вандалізм чистої води», - говорить сільський голова.

Село Старий Солотвин – це візитівка Житомирської області. Тутешні пейзажі друкують у туристичних журналах та путівниках, а у минулому році село отримало нагороду за найкращий в області санітарний стан та благоустрій території.

«Всі люди гордяться тим, що ми беремо перше місце в області по благоустрою, а якийсь невіглас взяв, і зробив людині неприємно - плюнув в душу прямим словом», - каже Віктор Овчаренко.

Місцеві вирішили: коли поліція збере усі докази, вони позиватимуться до суду.

«Може спрацює достатньо добре поліція, можливо, камери відеонагляду по трасах фіксували такі автомобілі, то будемо надіятись на те, що докази будуть суттєві, щоб нам все ж таки звернутися до суду і вимагати справедливості. Нехай фірма нам відшкодує збитки, нехай фірма, яка винна в цьому діянні, відшкодує моральний збиток кожному жителю села. Тому що житель ображено себе почуває», - говорить сільський голова.

У місцевих тільки й мови, що про підкинуте сміття.

«Які емоції? Спалили б машину і шофера. Так безнаказанно не повинно бути», - обурюється Володимир Кацімон.

Вже у найближчі вихідні мешканці зберуться на суботник, щоб розчистити село. Техніку для вивезення сміття надасть місцевий фермер. Селяни попереджають: якщо машини зі сміттям повернуться знову, вони будуть діяти радикально.

«Як привезуть, то ми поглядимо. Він жменями вигрузить і вивезе назад», - попереджає Микола Тимченко.

Як повідомляв Житомир.info, поблизу села Старий Солотвин у Бердичівському районі Житомирської області вантажівки скинули на дорозі дві купи львівського сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі