Події

Затриманий житомирськими оперативниками розбійник зізнався у збройному викраденні київської маршрутки

27 March 2017, 15:34

Житомирські оперативники затримали підозрюваного у збройному викраденні маршрутки, яке сталося 2 березня у Києві. Тоді невідомий відкрив вогонь і поранив поліцейського.

29 річного чоловіка затримали на Київщині, у місті Фастів, розслідуючи злочини, вчинені у Житомирській області.

«Він у нас розшуковується з 2016 року за скоєння зґвалтування на території Любарського району, а також розбійного нападу і незаконне заволодіння автомобілем на території Попільнянського району. Ми розшукували його в рамках цих двох злочинів. Коли ми його затримали і проводили з ним роботу, він почав розповідати про інші злочини», - розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Віктор Бугира.

«Після затримання він видав інформацію про те, що це він скоїв злочин на початку березня, тікаючи від правоохоронців, викрав мікроавтобус пасажирський, в ході затримання поранив іншого правоохоронця у місті Києві і потім зник і переховувався», - зазначив начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

За словами правоохоронців підозрюваний сам зізнався у викраденні маршрутки. Під час обшуку у його помешканні поліція знайшла зброю і крадені паспорти.

«Під час обшуку за місцем його проживання було виявлено зброю, яка перероблену під ведення вогню набоями не травматичної дії, було виявлено формений одяг працівника поліції та форму військовослужбовця, були виявлені радіостанції, паспорти, які він викрав в одному з відділень державної міграційної служби, комп’ютерна техніка і решта ряд доказів, які були викрадені з місць злочинів», - додав Вячеслав Печененко.

Правоохоронці характеризують затриманого, як розумного, зухвалого злочинця, який відбуваючи покарання за попередні злочини, двічі здійснював втечі.

«Він 1988 року народження, мешканець Київської області, був засуджений за такі ж злочини: розбійні напади, крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами. Термін його – близько 10 років, половину свого терміну він відбув. По «закону Савченко» він був звільнений з місць позбавлення волі, цей рік, як він вийшов на свободу скоїв низку злочинів», - розповів начальник кримінальної поліції ГУНП в Житомирській області Валерій Бондар.

«Як злочинця його інтелектуальний рівень можна охарактеризувати як вище середнього. Він на скоєння злочинів брав з собою радіостанцію, яка була налаштована на діапазони патрульної служби і позавідомчої охорони, і прослуховував ефіри, коли скоював злочини», - розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Віктор Бугира.

Зараз підозрюваний перебуває в СІЗО у Житомирі, йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють його на причетність до інших злочинів.

 

Фото з сайту ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі