Події

Прокуратура Житомирської області у 2016 році розпочала 145 кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку бурштину

27 March 2017, 16:04

Торік прокуратури Житомирської області розпочала 145 кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку бурштину, 45 із яких скерували до суду.

Про це повідомила заступник прокурора Житомирської області Роксолана Гребенюк 27 березня під час засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Житомирської облради.

«Протидія незаконному видобуванню бурштину. Минулого року в цій сфері розпочали 145 кримінальних проваджень, до суду скеровано 45 проваджень стосовно 81 особи. Також вживалися заходи представницького характеру. Тобто зараз ми можемо сказати, що всі землі, які роздавалися чиновниками Держгеокадастру та іншими особами сільських, селищних рад на території незаконного видобування бурштину, вони, охоплені нашою представницькою діяльністю. Частина земель повернута, а щодо іншої частини заявлено позови, накладено арешти на вказані земельні ділянки для того, щоб після прийняття законодавчих актів на рівні держави, ці землі не були у власності відповідних осіб, які їх «застолбили» для того, щоб у подальшому незаконно передавати в оренду та отримувати шалені прибутки, всі землі були у власності держави. Також нами викрито організовану злочинну групу, яка здійснювала незаконний видобуток бурштину на території Овруцького району. Відповідне кримінальне провадження стосовно трьох осіб було скеровано до суду, його вироком уже призначено покарання, а також конфісковано каміння бурштину на загальну вартість 268 тис. грн», – зазначила заступник прокурора.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада хоче звернутися до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі