Влада

Мер Житомира вважає роботу комунальників щодо прибирання міста незадовільною

27 March 2017, 17:58

Деякі комунальні підприємства не справились із задачами поставленими в рамках прибирання міста. Про це під час наради з комунальниками 27 березня заявив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. За словами мера, якщо працівники ЖЕКів справились із прибиранням сміття та відсіву, яким дороги посипались під час зимової ожеледиці, то комунальні підприємства повністю провалили роботу.

«У понеділок у мене не вийшло зробити об'їзд, як ми домовлялися. Об 11 годині була Рада регіонів, яку проводив президент, тому не вийшло зробити об'їзд. Дивлюся, що розслабилися, почали говорити про те, що фактично можна щось не зробити, контролю немає. Ми провели об'їзд в четвер, якщо я не помиляюся. Щодо комунальних підприємств «Штучні споруди» відпрацювали, водоканал – більш-менш ті обсяги, які повинен був зробити - зробив. Щодо водоканалу є зауваження. За КП «УАШ» - робота незадовільна. Тобто дорожній відсів, який ЖЕКи працювали, днями змітали, на вихідних працювали і так далі, залишився на дорогах. У понеділок об 11 годині у нас виїзд. Якщо в понеділок десь залишиться дорожній відсів і неприбрані дороги, то будемо приймати вже конкретні серйозні заходи. Всіх попереджаю. Час до наступного понеділка. Погода дозволяє. Зараз активізувати роботу по механізованому прибиранню міста, прибрати проїжджу частину від піщано-сольових сумішей, яка у нас залишилася з зими. Це Київське шосе в першу чергу. І посилити роботи з аварійного ремонту доріг. До четверга у нас з аварійного ремонту доріг повинна бути зроблена, сьогодні на апаратній нараді стояла задача, вулиця Бердичівська і вулиця Київська. У четвер вранці спостерігаю приведені в порядок ці дві вулиці», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухломлин.

Під час засідання мер Житомира акцентував особливу увагу на темі вивозу сміття із приватного сектору.

«Це не прохання до перевізників, а зобов'язання перевізників, які вони брали виходячи на конкурс. Конкурс виграли, гроші отримують. Я вже не кажу про норми накопичення по контейнерах, які теж треба буде перевірити. І відсоток укладених договорів по приватному сектору і забезпечення контейнерами приватного сектора. У минулому році, коли проводилася робота і доводилися норми щодо підписання договорів по приватному сектору перевізниками, деякі перевізники дали фіктивні договори, за якими не йде ніяка плата, тільки для того, щоб не потрапити під санкції. Місяць залишився. Ще раз кажу, місяць від сьогодні даю ще на забезпечення контейнерами приватного сектора. Потім не ображайтеся. У кого з перевізників не буде 90% договорів, підписаних по приватному сектору і забезпечено контейнерами, розриваємо договори, новий конкурс і зайдуть ті, які забезпечать. Пакети вивозити так, як зараз, вивозите - не будете. Бардак в місті, пакети різнокольорові, які рвуть собаки, а потім ЖЕКи виходять і прибирають за цим, або дорожні служби і так далі. Через місяць у кого з перевізників не буде 90% укладених договорів і забезпечено контейнерами, де хочете беріть, було півтора року, щоб виконати свої зобов'язання, немає - розриваємо договори, новий конкурс і зайдуть ті компанії, які забезпечать приватний сектор і покажуть, як треба працювати», - зазначив мер Житомира.

Нагадаємо, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вже визнавав роботу комунальників щодо прибирання міста незадовільною.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня комунальники почали прибирати від багнюки та залишків льоду центральні вулиці Житомира та прилеглі до них тротуари. 4 березня близько сотні мешканців будинку по вулиці площа Польова, разом із дітьми вийшли на прибирання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі