Влада

Мер Житомира про прибирання вулиць: Нам, вибачте, мізків не вистачає

14 March 2017, 13:32

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин визнав роботу комунальників щодо прибирання міста незадовільною.

Про це мер повідомив під час наради з комунальними підприємствами щодо прибирання міста та ремонту доріг 14 березня.

«Зиму ми пройшли, скажімо так, незадовільно. Неодноразово про це писали й засоби масової інформації, і люди робили оцінку нашої роботи. Сподіваюсь, на наступний рік ми підготуємось значно краще до зимового періоду. На останній сесії міськради був виділений досить великий фінансовий ресурс на те, щоб наступна зима пройшла у нас на абсолютно іншому рівні. Наразі виконком уже прийняв рішення про передачу та закріплення територій для прибирання, і чітке закріплення за розпорядником коштів тротуарів, доріг, прибудинкових територій. Є електронна схема і ми переходимо дійсно до роботи за нею із відповідальними особами за кожен захід, за кожну вулицю і безлад, що відбувається у нас. Ситуація зараз, коли сніг зійшов, і ми вже декілька тижнів маємо хорошу погоду, скажу що незадовільна. Якщо комусь треба показати, як можна працювати і готувати місто після зими, тоді треба організувати автобус і поїхати до сусідньої Вінниці, Рівного або ж у Коростень виїхати. Всі розмови про те, що у нас не вистачає техніки...  То у нас не вистачає іноді, вибачте, мізків для того, щоб випрацювати нормальний план, всім стати, засукати рукава і зробити те, що вимагається. У нас уже два тижні ЖЕКи замітають тротуари – дорожний змет досі з доріг не прибрали», – сказав Сухомлин.

При цьому посадовець зазначив, що 15 березня під час засідання виконкому розглядатимуть розпорядження «Про весняний загальноміський благоустрій і санітарне прибирання міста». Тоді ж, з 15 березня, у Житомирі стартує й місячник із прибирання.

«Тепер щопонеділка, раз на два тижні, ми разом із керівниками ЖЕКів, начальниками управлінь, директорами комунальних підприємств – плануйте собі час, забивайте 11:00! – сідатимемо разом у автобус і виїжджатимемо до якогось мікрорайону. Проїжджаючи, будемо визначатися, хто відповідний за ту чи іншу проблему: відсутність люків, неприбране сміття, невивезене сміття з прибудинкових територій. Заздалегідь я спеціально не казатиму, який саме то буде район», – зауважив Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2017 року комунальники почали прибирати Житомир від багнюки і залишків льоду. 4 березня мешканці будинку по площі Польовій, 10 у Житомирі провели суботник. У 2016 році в Житомирі місячник з благоустрою та санітарного прибирання проводили з 29 березня до 29 квітня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі