Події

Трьох братиків з Житомирської області, яких батьки залишили без їжі в холодній хаті, забрали з сім’ї

30 March 2017, 14:41

На Житомирщині передали до суду справу про залишення матір’ю без догляду трьох малолітніх дітей  у будинку без опалення.

Про це 30 березня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

За повідомленням, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом залишення матір’ю своїх малолітніх дітей протягом двох діб  зачиненими в будинку, за ч.1 ст. 135 КК України.

 «Установлено, що у лютому цього року мати трьох малолітніх дітей, віком 3, 6 та 8 років, які проживали у селі Пулинського району, залишила на свого чоловіка, а сама зранку спочатку поїхала у справах до смт Пулини, а потім – в інше село до родичів. Однак чоловік не став перейматися доглядом малолітніх дітей, а, зачинивши їх лютневого дня у будинку без опалення та їжі, також поїхав до родичів гостювати спільно із дружиною, яка, знаючи, що діти залишилися одні і недоглянуті, не вжила ніяких заходів для виправлення такого становища. В оточенні такої «турботи», позбавлені можливості будь-що змінити, діти були у небезпечному для життя середовищі майже дві доби, до того часу, поки сусіди не забили на сполох та представники сільської ради відімкнули будинок. Перебування у таких умовах тривалий період закінчився для малолітніх загальним переохолодженням та захворюванням, унаслідок чого вони потрапили до лікарні», - описує подію прокуратура.

Справу має розглядати Червоноармійський районний суд. Публічне обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватиме Новоград-Волинська місцева прокуратура.

«За рішенням суду, усіх трьох неповнолітніх дітей відібрано від горе-батьків та поміщено до центру соціальної реабілітації», - інформує прокуратура, зазначаючи: жінці загрожує від двох років обмеження волі до двох років позбавлення волі (ув’язнення).  

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2017 року в  Пулинському (до перейменування – Червоноармійському) районі Житомирської області троє братиків ледь не замерзли у нетопленій хаті, де їх на півтори доби закрили батьки. Поки їх долю вирішував суд, вони жили в лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі