Події

У Житомирській області троє маленьких дітей ледь не замерзли у нетопленій хаті, де їх на півтори доби закрили батьки

17 February 2017, 10:15

У Пулинському районі на півтори доби батьки закрили трьох малолітніх синів у нетопленій хаті. Наразі діти знаходяться у районній лікарні. У найменшого з них медики констатували переохолодження. Поліція відкрила кримінальне провадження щодо батьків, яких збираються позбавити батьківський прав.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Братиків двох, шести та восьми років батьки залишили у нетопленій хаті удень 14 лютого. Коли за півтори доби до дітей ніхто так і не повернувся, літні сусіди забили на сполох. Нині дітлахи під опікою медиків, а відносно горе-батьків поліція розпочала кримінальне провадження. Втім вони у своїх діях загрози для малят не вбачають», – йдеться у повідомленні.

Два дні сусідка Станіслава Броніславівна підгодовувала дітей, передаючи їм їжу через віконце у сінях. Втім, коли братики були замкнені у хатині уже більше доби і почали скаржитись їй на холод, пенсіонерка звернулась за допомогою до голови сільської ради.

«Я коли прийшов до хати і побачив, що там, у першу чергу, викликав «швидку» та поліцію, а дітей замотав і намагався відігріти», – розповідає сільський голова Олександр Корзун.

Медики оглянули дітей та констатували переохолодження у найменшого, 2-річного Дениса. 6-річний Микита та старший Павло, хоч і виглядали досить виснаженими, втім їх стан був більш-менш задовільний. Нині усі троє знаходяться у районній лікарні, де їм надається необхідна допомога.

У селі про проблеми у родині знали, але сподівались, що молоді батько з матір’ю таки візьмуться за дітей. Сусіди шкодували малих та час від часу підгодовували, коли дорослі забували про них. Хоча, кажуть селяни, раніше дітей залишали, але не довше, ніж на добу.

У ситуації на місці розбирались працівники ювенальної поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області.

Огляд будинку засвідчив відсутність елементарних побутових чи санітарно-гігієнічних умов для проживання у ньому дітей. Серед розкиданого одягу жодної іграшки або хоча б столових приборів (тарілок, виделок і т.п.) поліцейські так і не побачили, натомість були наскладовані пляшки з-під горілчаних напоїв на давно нетопленій печі.

«Поліцією розпочато кримінальне провадження за ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Окрім того, ініційовано перед відповідальними службами клопотання щодо вилучення дітей із родини задля їх безпеки та позбавлення 30-річного батька та 25-річної матері батьківських прав. Жоден з них ніде не працює, а джерелом прибутку родини, очевидно, є кошти, що виділяються державою на дітей», – пояснив заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

Фото з сайту ГУНП в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого, до травматологічного відділення Овруцької районної лікарні у важкому стані потрапив 56-річний чоловік із обмороженням ніг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі