Події

Житомирська поліція розслідує бійку між тренером з кікбоксингу та патрульним поліцейським

4 April 2017, 15:26

У Житомирі поблизу дитячого майданчика, що біля ТРЦ «Глобал UA», 3 квітня між заслуженим тренером України з кікбоксингу В’ячеславом Гопанчуком і патрульним поліцейським Костянтином Гуріним стався конфлікт, який переріс у бійку. В результаті Гурін отримав ряд травм, серед яких – перелом носа та струс головного мозку.

Про подію Житомир.info розповіла дружина потерпілого Марина Гуріна.

«Це сталося 3 квітня близько 12:00-12:30 на майданчику «Виставка» біля ТРЦ «Глобал UA», де поруч спортивний клуб і дитячий майданчик. Там мій чоловік Костянтин гуляв разом із нашою дворічною донькою та своїм батьком, котрому 64 роки. Вони були на майданчику, дитина – бавилася у пісочниці. Біля майданчика бігало двоє бездомних собак, із бирками на вухах. Факт у тому, що ці пси інколи кидаються на людей, які їм не подобаються. На цьому ж майданчику знаходився незнайомий моєму чоловікові дідусь, він сидів на лавці. Коли він почав іти, собаки на нього напали. Дідусь хотів узяти камінь і кинути в них. На це заслужений тренер України з кікбоксингу В’ячеслав Гопанчук, який там був разом із дружиною Вірою Макресовою та їхнім сином, образив того дідуся, пригрозивши «відірвати йому голову», якщо той кине камінь. Мій чоловік зробив Гопанчуку зауваження, мовляв, як він ставиться до людини, який годиться йому у батьки. Гопанчук, нічого не відповідаючи, просто підійшов до мого чоловіка і головою вдарив його у лоб. У мого чоловіка відразу розсіклася брова. Він почав викликати поліцію, яка дуже довго їхала – хвилин 40. Зважаючи на це, Гопанчук і його дружина почали ще більше злитися: Віра Макресова почала кидатися на шию моєму чоловікові, роздерла її, била кулаками в голову, душила. Гопанчук потім вдарив мого чоловіка в око, після чого він упав, – дружина тренера почала бити його ногами. Після цього вони пішли. Моєму чоловікові перехожі викликали «швидку». Його забрали до травмпункту, зробили всі обстеження. У нього – струс головного мозку, перелом носа, накладено п’ять швів на брову, гематома на скроні, розбита губа. Після бійки він одразу написав заяву до поліції, а зараз проходить судово-медичну експертизу і збирається таки лягати до лікарні, хоч попередньо й відмовлявся від госпіталізації. Ми хочемо, аби винних покарали, особливо, якщо взяти до уваги, що Гопанчук ще й у спорткомплексі «Авангард» тренує дітей», – зазначила Марина Гуріна.

Вона також зазначила, що її чоловік, Костянтин Гурін, є патрульним поліцейським. Того дня у нього був вихідний.

При цьому В’ячеслав Гопанчук коментувати інцидент відмовився.

«Ні, це не правда. Це було зовсім не так. Я не буду розповідати свою версію подій, бо хай у цьому розбирається слідство. Я відмовляюсь від будь-яких коментарів», – сказав він журналісту Житомир.info.

Тим часом у головному управління Нацполіції в Житомирській області інформацію про конфлікт підтвердили.

«Ця подія зареєстрована за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. 3 квітня близько 13-ї години стався конфлікт на дитячому майданчику за адресою майдан Мистецькі Ворота, у ході якого потерпілий отримав перелом носа. Потерпілий 1988 року народження, а його кривдник – 1970-го. Обидва жителі обласного центру», – прокоментувала керівник прес-служби ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 28 січня слідчо-оперативна група поліції поверталась із виклику в одному з сіл Пулинського району. На вулиці населеного пункту автомобіль Ford Sierra заблокував проїзд по автодорозі. Спілкування поліцейських з його водієм переросло у конфлікт, а згодом й у бійку з молодиками, які накинулись на правоохоронців.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі