Події

У Житомирській області поліцейські побилися з п’яними молодиками

30 January 2017, 12:25

28 січня увечері слідчо-оперативна група поліції поверталась з виклику в одному з сіл Пулинського району (стара назва Червоноармійський район). На вулиці населеного пункту автомобіль Ford Sierra заблокував проїзд по автодорозі. Спілкування поліцейських з його водієм переросло у конфлікт, а згодом й у бійку з молодиками, які накинулись на правоохоронців. Відтак було затримано 5 осіб, причетних до сутички, та розпочато кримінальне провадження.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Подія сталася близько 20.30 в одному з сіл Пулинського району, де поліцейські працювали за викликом про вчинення кримінального правопорушення. На зворотному шляху до відділення дорогу їх службовому автомобілю заблокував Ford Sierra, залишений власником просто на проїжджій частині на центральній вулиці села. Сам кермувальник авто знаходився неподалік, однак на зауваження поліцейських відреагував неадекватно і звільняти дорогу категорично відмовився. У ході спілкування з чоловіком стало очевидним, що він перебуває у стані сп’яніння. Після пропозиції проїхати на медичне освідування водій повівся ще більш агресивно і, крім до словесних образ, спробував застосувати кулаки. До конфлікту, що переріс у бійку, приєднались і 5 пасажирів Ford Sierra», - йдеться у повідомленні.

За словами поліцейських, фізичне з’ясування стосунків припинилось лише після попередження поліцейських про застосування зброї. Водночас на підмогу правохоронцям прибула ще одна слідчо-оперативна група поліції.

«У результаті було затримано 5 чоловіків, віком від 23 до 32 років, жителів сусіднього села. В усіх за результатами медичного освідування встановлено перебування у стані алкогольного сп’яніння. Транспортний засіб разом із затриманими було доставлено до відділення поліції. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за  ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. В обох поліцейських діагностовано забої обличчя та тіла, один з них на даний час госпіталізований та перебуває на стаціонарному лікуванні. Молодикам, які нині перекладають відповідальність за накоєне один на одного, загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на термін до 5 років. Відносно 23-річного водія авто Ford Sierra також оформлено адміністративні матеріали за правопорушення, передбачене ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП», - зазначили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2016 року співробітники поліції влаштували бійку зі стріляниною в житомирському стриптиз-барі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі