Місто

Директор «Зеленбуду» розповів, що нового буде в озелененні Житомира

5 April 2017, 13:12

У Житомирі цього року планують змінити наповнення квітників: крім однорічних квітів, на них висадять і багаторічні кущі. Також у місті хочуть створити ще одну квіткову скульптуру.

Про це повідомив директор КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Шевчук 5 квітня під час засідання виконкому, представивши план із озеленення міста на 2017 рік.

«У нашому місті – 39 квітників, які ми плануємо їх змінювати: до традиційних однорічним квітів додаватимемо багаторічні зеленні насадження (кущі, чагарники) для того, щоб квітники взимку, восени та навесні виглядали більш респектабельними, гарними та зеленими. 20 квітників плануємо змінити в цьому році, зокрема на майдані Корольова. Зараз квітник там виглядає не дуже гарно, а вже наступного року він буде стояти взимку зелений. При цьому площу посадки однорічних квітів на наступний рік плануємо змінити – у бік зменшення. Це дасть можливість зекономити кошти, збільшивши витрати на догляд за вічнозеленими насадженням. За рахунок цієї різниці коштів ми також зможемо закупити зелені насадження», – прокоментував керівник комунального підприємства.

В обласному центрі також планують продовжити створювати квіткові скульптури на зразок павича, який у теплу пору року «розквітає» при вході до парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

«Плануємо нове озеленення міста цього року у плані якихось невеличких квіткових скульптур. Минулого року ми зробили павича. Цього року, може, зробимо якогось метелика», – додав директор «Зеленбуду».

Крім того, в Житомирі продовжать саджати дерева. Зі слів Олександра Шевчука, основними місцями для посадки визначено площу Привокзальна та  мікрорайони Корбутівка і Польова. А от декоративні породи дерев цьогоріч можуть з’явитися по вулиці Михайлівській, а також у міських скверах і парках.

Нагадаємо, Олександр Шевчук очолив КП «Зеленбуд» 8 серпня 2016 року, відповідне розпорядження мер Житомира підписав 3 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, цього року з міського бюджету у Житомирі виділили 3 млн 24 тис. грн на озеленення центральних вулиць міста, що розпочнеться за сприятливих погодних умов.

Фото з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі