Події

У Житомирі з маршрутки «викинули» інваліда, в потерпілого – забої та закрита черепно-мозкова травма

10 April 2017, 12:10

Уранці 8 квітня по вулиці Корольова з маршрутки «Житомир-Левків» водій силоміць вигнав 68-річного житомирянина, відмовившись везти його безкоштовно через інвалідність. Унаслідок конфлікту той отримав забої та закриту черепно-мозкову травму.

Про цю подію Житомир.info розповів сам потерпілий – Олександр Коломійчук.

«У суботу (8 квітня, – ред.) о 9:15 на трамвайній зупинці по вулиці Корольова, що навпроти ТТУ, мене викинули з автобуса «Житомир-Левків» і побили. Мені 68 років. Я інвалід ІІ групи, а тому відповідно до чинного законодавства, маю право на транспорті загального користування, міському і приміському, їздити безкоштовно. Так відбувалось і попередні два-три тижні тому. А цей водій не захотів: сказав, мовляв, ми таких не возимо (перевізник – «САВ-ТРАНС»). Я тільки сів їхати на Левків. Після цього відразу ж викликав поліцію, заяву написав, а зараз (10 квітня, – ред.) давав свідчення. Я зняв побої, є знімок черепа», – сказав Олександр Коломійчук.

У компанії «САВ-ТРАНС» запевняють: 8 квітня такого конфлікту з пасажиром жоден водій не мав.

«У нас протягом 15 хвилин йде три автобуси (до Левкова або через Левків, – ред.). Я до водія свого телефонував (того, що постійно на дев’яту годину відправляється з автостанції) – він не знає, каже, що такого конфлікту у нього не було. Викликав обох інших водіїв, які весь минулий тиждень працювали, кажуть, нічого такого в них не було. А просто так звинувачувати водія я ж теж не можу», – прокоментував Житомир.info представник перевізника.

Тим часом у головному управлінні Нацполіції в Житомирській області інформацію про інцидент підтвердили.

«Офіційно така подія зареєстрована: вранці 8 квітня була заява про те, що стався конфлікт у потерпілого і водія транспортного, в ввечері заява – повідомлення з медичного закладу про те, що потерпілий звернувся за медичною допомогою. Попередньо, у нього – забої і закрита черепно-мозкова травма. Обставини та причини конфлікту з’ясовуються», – зазначила речник ГУНП Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 22 лютого водій маршрутки №1 висадив інваліда ІІ групи та дитину з багатодітної сім’ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі