Місто

Відеореєстратор зафіксував, хто «викидав» інваліда з маршрутки у Житомирі

11 April 2017, 19:35

68-річний Олександр хотів поїхати на дачу, натомість ледь не потрапив на лікарняне ліжко. Чоловік розповідає: водій маршрутного автобусу «Житомир - Левків» силоміць випхав його за двері, позаяк не захотів вести пенсіонера безкоштовно, по інвалідному посвідченню. Сутичку із водієм Олександр згадує й до сьогодні.

«Я зайшов у автобус, у ньому було багато людей, показую посвідчення, а він каже: ми цю категорію людей не возимо, тільки першу категорію і АТОшників. Від’їхав у бік і зупинився, сказав, що не поїде. Я йому кажу: я зараз викличу поліцію, складемо документ, хто винен, той буде платити. Якщо я, то я заплачу за простій, якщо він, то відповідальність буде на водієві. Він вискакує всередину, вириває у мене мобільний телефон, викидає його на асфальт, гаманець викидає», - розповідає Олександр Коломійчук.

Пасажири автобусу, каже Олександр, замість того, щоб заступитися, почали захищати водія, ба навіть допомагали останньому виштовхувати пенсіонера.

«Вони мене починають виштовхувати, б’ють по рукам, у мене усе в синяках і ногами виштовхують з автобуса. Я не втримався, вилетів з автобуса, зчесав коліна, лікті», - каже пенсіонер.

Внаслідок конфлікту пан Олександр отримав черепно-мозкову травму та численні забої, а водій далі поїхав по своєму маршруту. У компанії ж перевізника «САВ-ТРАНС» запевняють: про конфлікт дізнались зі ЗМІ, позаяк зі скаргами на водіїв ніхто не звертався.

«Водій мені сказав, що ніякого інциденту не було, нічого не знає. До мене пільговик не звертався. Якщо буде доведено, що то був мій водій то будемо реагувати, будемо говорити з водієм, наказувати. Там у годину пік кожні 15 хвилин їде автобус, тому я не готовий зараз сказати, що то був мій водій», - пояснює перевізник Аркадій Савіцький.

Конфліктною ситуацією зацікавилися і в облдержадміністрації.

«Всі автобуси, які працюють у тому напрямку облаштовані відеореєстраторами. Пасажир, зайшовши, пред’явив посвідчення, після того з боку водія ніяких побоїв чи виштовхувань з автобуса не було. Був якийсь пасажир, який з останніх сидінь вийшов і підійшов до того пасажира, і випхав його з автобуса. Потім, ще один пасажир викинув його речі і автобус поїхав. Але, який там конфлікт і з чого він виник невідомо. У цій ситуації, коли людина каже завідома неправдиву інформацію, у тому числі вам, я певен, що теж саме він розповів і слідчим, то має бути у нашій державі певне покарання тим людям, які дають завідома неправдиву інформацію», - говорить начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

Врешті, хто та як причетний до інциденту з’ясовуватимуть у поліції.

«Наразі відомо, що конфлікт таки мав місце і були очевидці, бо в маршрутному транспортному засобі люди. Зараз перевіряється вся інформація, для того, щоб встановити хто саме з водіїв причетний до цього конфлікту. Перевірку по цьому факту проводять дільничні Житомирського відділу поліції. Попередньо, у діях водія вбачаються ознаки адміністративного правопорушення - дрібного хуліганства, ст. 173 ККУ про адміністративні правопорушення. Відповідальність передбачається від штрафу до виправних робіт, громадських робіт або адміністративний арешт на 15 діб», - зазначила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 8 квітня по вулиці Корольова з маршрутки «Житомир-Левків» водій силоміць вигнав 68-річного житомирянина, відмовившись везти його безкоштовно через інвалідність. Унаслідок конфлікту той отримав забої та закриту черепно-мозкову травму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі