Місто

У Житомирі місячник з благоустрою продовжили до кінця квітня, комунальники повинні повиправляти огріхи

19 April 2017, 19:04

У Житомирі термін місячника із благоустрою продовжено до кінця квітня. Про це 19 квітня під час засідання координаційного штабу оголосив заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко. Чиновник розповів, що таке розпорядження мера Житомира пов’язане із перенесенням щорічного Всеукраїнського дня благоустрою на 29 квітня. За цей час, за словами заступника міського голови, комунальники, ОСББ та приватні структури можуть повиправляти огріхи на своїх ділянках, котрих на нараді було озвучено чимало.

«До кінця не вивезений дорожній змет, ми це чітко розуміємо, тобто КП «УАШ» не справляється. Ну, тут відсутність належної кількості техніки, ми це теж знаємо, тому якраз зараз ми вже виділили кошти. Вже оголошені тендери на закупівлю техніки на наше комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів». Боремось із цією проблемою, потрібно поставитись із розуміння, потрібно зрозуміти на який результат ми вийдемо за місяць, два або три, коли прийде ця техніка і будуть пройдені усі тендерні закупівлі. В цьому процесі ми рухаємось. Є непорозуміння остаточне із деякими приватними організаціями та підприємствами. Деякі голови ОСББ ведуть себе незрозуміло. Більше того, коли ми збирали голів ОСББ, ми одразу казали, що ті хто не може, в кого критична ситуація, хто не може організувати, в кого невеличкий будинок, не вистачає коштів – жодному голові ОСББ комунальні підприємства не відмовили. Якщо таке звернення було би і була б відмова, то теж були б зроблені відповідні висновки. Ми розуміємо, що не всі голови ОСББ спроможні забезпечити належне прибирання своєї території. Тут ми йдемо на зустріч», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Термін на виправлення усіх проблем пов’язаних із прибиранням міста – до кінця місяця, в іншому випадку порушників чекає відповідальність за провал.

«У нас є начальники ділянок відповідних, головні інженери, відповідальні особи, які працюють. Якщо це стосується водоканалу, то там зараз більше 300 розкопок. Якщо вони підтягнули центральні вулиці – то це позитив, але недостатньо відпрацьовують. За кожною проблемою є прізвище та відповідна особа, даємо строки і якщо не виконують… Так, ми розуміємо, що зараз у нас 0 градусів, а то і мінусова температура. Дотримуєтесь графіків, будь ласка, працюйте. Якщо ми бачимо, що недотриманий графік, то тоді буде відповідне реагування. Це стосується абсолютно всіх: розкопок, прибирання, поточного ремонту, капітального ремонту. На всі види робіт надаються графіки. Так, можливо десь погодні умови і можливий зсув, усе це об’єктивно повинно бути опрацьовано», - наголосив Олександр Фещенко.

Як повідомляв Житомир.info, мер Сергій Сухомлин підписав розпорядження про проведення в Житомирі з 15 березня до 14 квітня 2017 року весняного загальноміського благоустрою та санітарного прибирання міста. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі