Суспільство

Латка на латці та ями на дорозі Коростень-Житомир

24 April 2017, 12:00

Щодня у службі автомобільних доріг у Житомирській області звітують про виконання ремонтних робіт на шляхах регіону. У поточному році на експлуатаційне утримання (куди входить і ямковий ремонт) наявної мережі шляхів Житомирської області, а це більше 8,5 тисяч кілометрів доріг загального користування, річним планом було передбачено 148 мільйонів гривень. З них на державні автомобільні шляхи – 81,5 мільйона, решта - на шляхи місцевого значення.

Із початку 2017 року підрядні організації на замовлення Служби автодоріг (САД) в Житомирській області вже ліквідували дефектів та пошкоджень на майже 87-ми тисячах квадратних метрів автомобільних доріг – це 528 кілометрів.

У прес-службі автодоріг у Житомирській області Житомир.info розповіли, що на трасі Виступовичі – Житомир з початку року проведено робіт на більше 7600 кв. м.

«Шлях Р-28 Виступовичі – Житомир побудований у 1979 році та, за підрахунками, потребує ліквідації пошкоджень на майже 10-ти тисячах кв. м дорожнього одягу.  Із початку року тут проведено робіт на більше 7600 кв. м. Над ліквідацією деформацій на даному шляху працює від чотирьох до восьми бригад підрядників, що дозволяє стримати подальші руйнування. Дані роботи тривають. Щоденне виконання робіт з ліквідації ямковості, у тому числі в розрізі шляхів, можна побачити на сайті Служби автомобільних доріг у Житомирській області. Щодо більш суттєвого відновлення дорожнього конструктиву на Р-28, то даний шлях включено до Переліку ремонтів у 2017 році, що фінансується за бюджетні кошти. Таким чином, у поточному році заплановано розпочати поточний середній ремонт окремих ділянок автомобільної дороги Виступовичі-Житомир», - зазначили в САД.

Проте жителі Житомирської області продовжують скаржитися на неякісне виконання ямкового ремонту доріг, діри на шляхах, а також надіслали до редакції Житомир.info аматорське відео й фото ямковості на трасі Коростень-Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня у Службу автодоріг зазначили, що в Житомирській області щодня латають траси, але ситуація зміниться не скоро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі