Влада

Служба автодоріг каже, що в Житомирській області щодня латають траси, але ситуація зміниться не скоро

21 April 2017, 17:14

Із початку 2017 року підрядні організації на замовлення Служби автодоріг (САД) в Житомирській області ліквідували дефектів та пошкоджень на майже 87-ми тисячах квадратних метрів автомобільних доріг – це 528 кілометрів.

Про це 21 квітня повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«На шляхах загального користування Житомирщини тривають роботи з відновлення дорожнього полотна на замовлення Служби автомобільних доріг у Житомирській області. Із початку року підрядними організаціями було ліквідовано дефектів та пошкоджень на майже 87-ми тисячах квадратних метрів автомобільних доріг – це 528 кілометрів. Шляхи державного значення відновлено на 60,5 тисячах кв. м , решта робіт виконано на шляхах місцевого значення», - інформує прес-служба.

За даними САД, лише за останній тиждень ліквідували ямковість на 10 тисячах квадратних метрах шляхів, що становить 63 кілометри доріг.

У поточному році на експлуатаційне утримання (куди входить і ямковий ремонт) наявної мережі шляхів Житомирської області, а це більше 8,5 тисяч кілометрів доріг загального користування, річним планом було передбачено 148 мільйонів гривень, нагадує прес-служба САД. З них на державні автомобільні шляхи – 81,5 мільйона, решта - на шляхи місцевого значення.

«На жаль, це не задовольнить наявну потребу. Звертаємо увагу представників ЗМІ, громадськості, активістів та водіїв, що у зв’язку з хронічним недофінансуванням галузі в цілому та рівнем фінансування зараз, ситуація з дорогами в Україні зміниться не скоро, про що нещодавно відкрито заявив очільник Укравтодору Славомір Новак», - констатують у Службі автодоріг області.

Нагадаємо, 30 березня цього року після огляду ремонту регіональної траси Р-18 під Житомиром прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що дороги в Україні знаходяться «в хронічно жахливому стані» та запевнив, що всі ремонтні роботи, виконані цього року, будуть профінансовані.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Кабміну показав відео про стан доріг та закликав ефективно використовувати кошти на ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі