Влада

Понад 60 компаній і навчальних закладів уже зареєструвались на форум роботодавців і ярмарок професій у Житомирі

24 April 2017, 19:45

У Житомирі вдруге пройде форум роботодавців та ярмарок професій. Організатори форуму розповідають: цьогоріч на участь у заході вже зареєструвалися 26 навчальних закладів, а це майже удвічі більше аніж минулого року, та 40 підприємств.

Директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця пояснює, що головна мета заходу – створити майданчик для діалогу між закладами освіти та роботодавцями.

«Ми створюємо діалоговий майданчик, де є представники роботодавців, компаній, які шукають найману робочу силу. Тут є і представники навчальних закладів, які готують майбутню робочу силу, але і також конкурують між собою за абітурієнтів. Також є влада, яка зацікавлена, щоб Житомир розвивався і ми готові допомагати і тим, і іншим для того, аби в місті люди залишалися, реалізовувалися та отримували гідну заробітну плату. Тільки тоді місто буде розвиватись», – каже директор департаменту економічного розвитку.

Микола Костриця запевняє: форум дає можливості для розширення ринку праці у місті.

«Достатньо важко виміряти прямі ефекти від форуму, адже долю кожної людини важко прослідкувати. Однак, тим не менше, ми можемо говорити про те, що ринок праці «оживився» у Житомирі. Зайшли кілька компаній, які підняли планку заробітної плати і вони почали змагатися за найманих працівників. Окремі компанії з профтехзакладами уклали додаткові договори і навіть договори підряду на виконання тих чи інших послуг», – він.

Співпрацю із роботодавцями вже випробували на собі кілька навчальних закладів міста, серед них і Житомирський державний технологічний університет.

«Ми співпрацюємо з багатьма роботодавцями, які заявлені як учасники форуму. Зокрема із крупними роботодавцями: «Кромберг енд Шуберт», Коростенський завод. Ми маємо гарні приклади, як бізнес вже входить в систему вищої освіти: створює лабораторії, модернізує навчальну базу, сприяє тому, що студенти проходять стажування у кращих вищих навчальних закладах Європи. У цьому році ми відкрили лабораторію фізики, за допомогою мецената. У нас працює грузинський вчений, який зробить і світові відкриття, у тому числі, в світі фізики. Тому, ми сподіваємось на розвиток таких відносин і все-таки донести інформацію, що у Житомирі є де навчатися, отримати гарну освіту, а потім отримати гарну роботу. Для цього не потрібно їхати ні в столичні вищі навчальні заклади, ні шукати кращої долі за кордоном. Є де розвивати Україну», – каже перший проректор Житомирського державного технологічного університету Оксана Олійник.

Проходитиме форум роботодавців та ярмарок професій, як і минулоріч, на вулиці Михайлівській 12 травня.

Як повідомляв Житомир.info, перший форум роботодавців у Житомирі відбувся 20 травня 2016 року: тоді близько 50 компаній презентували своє виробництво.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі