Місто

Близько 50 компаній презентували своє виробництво на форумі роботодавців у Житомирі

20 May 2016, 17:10

Від професії військового до буріння свердловин та виготовлення пластикових вікон – у Житомирі 20 травня проходить масштабний форум роботодавців. Головна мета форуму звести разом навчальні заклади міста з представниками малого, середнього бізнесу та великого бізнесу. Організатори форуму зізнаються – самі не очікували такого ажіотажу.

«Це спроба на одному майданчику об'єднати з одного боку роботодавців, а з іншого навчальні заклади. Тому що і в тих, і в тих є проблеми. Одні випускають велику кількість людей, які потім не можуть працевлаштуватись, а інші шукають кадри і не можуть їх знайти. В першій половині дня була панельна дискусія. Була дуже велика кількість доповідачів. Я чесно кажучи навіть був здивований, заявилось 47 роботодавців і 15 навчальних закладів. І вже на форумі було видно, що вони в деяких випадках знаходили точки порозуміння, обмінювались телефонами. Тобто наше завдання було створити майданчик для спілкування», – розповідає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Виникла ідея звести на одному дискусійному майданчику в міськраді роботодавців та навчальні заклади. Ну, а крім того показати житомирянам на вулиці Михайлівській те, чим багате місто. Це компанії, це провідні підприємства, які часто є лідерами не тільки в Житомирі, але й на європейських і світових ринках. Показати майбутнім випускникам і майбутнім абітурієнтам можливості, де можна навчатись в місті. Тобто, головне наше завдання це влаштувати комунікаційний майданчик між бізнесом, освітою і владою», – каже директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця.

Окрім ознайомлення з продукцією та виробництвом, житомиряни можуть дізнатись про вакансії безпосередньо у виробника. Організатори форуму сподіваються, що окрім освітньої місії захід допоможе зрозуміти стан справ на ринку праці в місті.

«Проведемо соціологічні дослідження і зможемо все-таки зрозуміти баланс робочої сили в місті Житомирі. Тобто, я щиро сподіваюсь, що це перший крок до таких тісних комунікацій, а в подальшому до системного діалогу і взаємодії між бізнесом освітою та місцевою владою», – розповів Микола Костриця.

Загалом на форумі представлені близько п’ятдесяти компаній з різних галузей та більше двадцяти навчальних закладів.

Фоторепортаж з форуму роботодавців можна подивитися тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі