Влада

Рейтинг голів ОДА за І квартал: житомирський губернатор Ігор Гундич зберіг своє місце

26 April 2017, 11:54

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич за підсумками січня-березня цього року залишається на шостому місці в рейтингу голів ОДА.

«Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року», складений Комітетом виборців України, оприлюднений 25 квітня на сайті КВУ.

«Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської обласних державних адміністрацій. Порівняно з 2016 роком залишила групу лідерів Львівська ОДА. Середній результат (верхня частина) продемонстрували Житомирська, Сумська, Запорізька, Львівська, Вінницька, Миколаївська та Київська області. Нижня частина «середняків» – Дніпропетровська, Чернігівська, Хмельницька, Одеська, Луганська, Івано-Франківська та Полтавська області. Місця наприкінці рейтингу посіли Херсонська (Андрій Гордеєв), Черкаська (Юрій Ткаченко), Рівненська (Олексій Муляренко), Чернівецька (Олександр Фищук) та Волинська (Володимир Гунчик) області. На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати», - зазначає КВУ.

Методологія дослідження. Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 276 експертів з усіх областей України.

 

Аналіз діяльності голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича від КВУ:

Очільник Житомирської області зберіг 6 місце у порівнянні з рейтингом за 2016 рік. Загалом, область є лідером за темпами зростання промисловості та будівництва в Україні.

Індекс промислової продукції за січень-лютий склав 129,6% до минулорічних показників (по Україні 100,4%). У січні 2017 р. обсяг експорту товарів становив 37,1 млн дол. США, імпорту – 19,9 млн дол. США. Порівняно з січнем 2016 р. експорт зріс на 30,3% (на 8,6 млн дол.), імпорт – на 24,9% (на 4,0 млн дол.). Позитивне сальдо становило 17,2 млн дол. (у січні 2016 р.– також позитивне 12,5 млн дол.). Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 75 країн світу.

Індекс будівельної продукції за січень-лютий досяг позначки 230,7% (по Україні 121%). У січні-лютому 2017 р. підприємства області виконали будівельні роботи на суму 96,3 млн грн. Індекс будівельної продукції у січні-лютому 2017 р. порівняно з січнем-лютим 2016 р. становив 230,7%, у т.ч.  індекс будівництва будівель – 291,0%, інженерних споруд – 149,0%. Нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 80,2% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 9,7% та 10,1% відповідно.

В області також найменше по Україні зростання цін. У березні індекс споживчих цін відносно грудня минулого року склав 102,9% (по Україні 103,9%). Ціни на спожив чому ринку області у березні 2017 р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 1,4%, з початку року – на 2,9%, по Україні – відповідно на 1,8% та 3,9%.

Експерті оцінки діяльності голови Житомирської ОДА коливаються навколо показника 0,7. Найвищі оцінки отримали реалізація ProZorro, допомога армії і переселенцям, децентралізація, протидія корупції, кадрова політика, прозорість роботи та взаємодія з облрадою. Порівняно гірше експерти оцінили енергомодернізацію, вирішення кризових ситуацій, ремонт доріг та вирішення регіональних проблем.

Повністю аналіз рейтингу голів ОДА читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко хвалив Житомирську область за шосте місце Ігоря Гундича в рейтингу за результатами 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі