Влада

Зубко прокоментував шосте місце житомирського губернатора в рейтингу діяльності голів ОДА за 2016 рік

7 February 2017, 13:49

Житомирщина посіла шосте місце серед 24 регіонів України за досягнутими показниками соціально-економічного розвитку у 2016 році і перше за темпами створення ОТГ. Складові цього успіху – активне впровадження реформи децентралізації, передача повноважень, ресурсів та можливостей на місця, інфраструктурна модернізація за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції з держбюджету для ОТГ, а також активна позиція та відповідальність лідерів місцевих громад.

Так віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував результати дослідження Комітету виборців України, який оприлюднив «Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік» - повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Геннадій Зубко відзначив, що у 2016 році в області створено 22 об’єднані громади, а загалом ця кількість сягнула 32 ОТГ. За словами віце-прем’єр-міністра, фінансова децентралізація сприяла зростанню обласного бюджету Житомирщини у півтора рази – до 4,2 млрд гривень.

«Делегування повноважень на користь ОТГ та нові фінансові інструменти збільшили надходження до бюджетів об’єднаних громад області усемеро. Власні надходження до бюджетів ОТГ зросли утричі», - зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, додаткові кошти, зокрема отримані в рамках фінансової децентралізації, проектів ДФРР, є інвестиціями у нову якість життя житомирян.

«Уперше за 20 років в області розпочали масштабне дорожнє будівництво, відновлення шкіл, дитсадків, лікарень, будинків культури, спортивної інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів. Це реальні зміни і результати, які дає децентралізація, і вони сьогодні відчутні по всій Україні», - наголосив Геннадій Зубко.

Довідково: Замовником «Рейтингу діяльності голів ОДА за 2016 рік» є Комітет виборців України. Соціально-економічний розвиток кожної області оцінювали за 10 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, прийняття в експлуатацію житла, залучення інвестицій, торговельний баланс, зайнятість та безробіття, збільшення зарплати, фінансова самодостатність та енергозбереження. Також здійснювалося опитування експертів, лідерів громадської думки та представників ЗМІ за 16 напрямками. Ставилися питання щодо реалізації реформ (децентралізація, спрощення надання адмінпослуг, тощо).

Як повідомляв Житомир.info, під час прес-конференції «100 днів від Указу» голова ОДА Ігор Гундич хвалився рейтингами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі