Місто

Житомирська мерія хоче змінити вартість квитків у кінотеатрі ім. Івана Франка

26 April 2017, 13:35

Житомирська міська рада збирається встановити нові тарифи на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста».

Відповідний проект рішення виконавчого комітету опублікували на сайті Житомирської мерії 25 квітня 2017 року.

«Розглянувши звернення комунального підприємства «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради щодо встановлення тарифів на послуги з демонстрування фільмів на підставі статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про кінематографію», Наказу Міністерства культури України, Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 01.12.2015 №1004/1113/1556 виконавчий комітет міської ради вирішив встановити тарифи на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради згідно з додатком. (…) Ввести в дію тарифи з дня офіційного оприлюднення цього рішення. Визнати таким, що втратило чинність рішення міськвиконкому від 24.03.2011 № 188 «Про встановлення граничних тарифів на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради», – йдеться у повідомленні.

Так, пропонується встановити вартість одного квитка на повнометражні анімаційні фільми, створені до 1991 року, для дорослих 20 грн, для студентів – 18, для дітей – 15 грн, а для дітей на колективний перегляд (від 15 осіб) – 12 грн. Вартість квитків за показ повнометражних документальних, науково-просвітницьких або інших неігрових фільмів та/або за програму таких фільмів, створених до 1991 року, може становить 15 грн (для дорсолих), 12 грн (для студентів), 10 грн (для дітей), 8 грн (для дітей на колективний перегляд).

Тоді як раніше граничний розмір тарифів на документальний фільм радянського періоду тривалістю від 20-40 хвилин для дітей становив 3 грн, для студентів – 5 грн, а для дорослих – 6 грн.

Колективний перегляд нових сучасні художніх фільмів для дітей і студенті коштував 12,5 грн. Зараз пропонують, аби вартість показу для групи дітей від 15 осіб становила 15 грн.

Прем’єрний показ повнометражного фільму коштував 35 грн, а тепер ціна може становити від 15 до 25 для дітей, студентів і дорослих відповідно, а також до 40 грн на анімаційний фільм.

Нижче наводимо дані з додатку до проекту рішення «Про встановлення  тарифів на послуги з демонстрування фільмів комунальному підприємству «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Житомирської міської ради»

Як повідомляв Житомир.info, торік Житомирська міськрада вирішила збільшити на більш як мільйон гривень розмір статутного капіталу КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» і закупити за ці гроші нове обладнання для кінотеатру ім. Івана Франка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі