Місто

На фасаді Житомирського інституту медсестринства відкрили меморіальну дошку десантнику Артуру Пушанку

4 May 2017, 14:38

Меморіальну дошку десантнику 95-ї бригади Артуру Пушанку відкрили у Житомирі 4 травня. Встановили дошку на фасаді Житомирського інституту медсестринства, у якому Артур навчався на зубного технік.

Батьки розповідають, що їхній син із дитинства мріяв стати військовим, і впродовж тривалого часу відвідував школу юного десантника. З відзнакою закінчивши інститут, хлопець пішов на строкову службу, а згодом підписав контракт. Одразу після анексії Криму боєць у складі 95 бригади вирушив боронити українські кордони.

«Він узагалі компанійський був, з ним завжди весело, любили з ним за руку боротися – міцний був хлопець. Він був сержантом, він був прикладом для нас: завжди пояснить, розкаже, як краще зробити», – розповів бойовий побратим бійця Ігор Штоюнда.

Загинув сержант Артур Пушанко 19 липня 2014 року під Лисичанськом Луганської області, коли його група потрапила у засідку, виконуючи бойове завдання по знищенню ворожого блокпоста. Командир відділення Артур зазнав чисельник кульових поранень у голову та груди, прикриваючи від обстрілу пораненого підлеглого.

«Захищаючи свого побратима, загинув сам. Я навіть не можу сказати, як мені важко, бо це моя надія, опара, це моє життя було. Що я можу сказати? Це мій єдиний син», – розповідає мама бійця Людмила Пушанко.

Поховали бійця на Смолянському військовому кладовищі. У листопаді 2014 року Указом Президента України «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Артур Пушанко посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Як повідомляв Житомир.info, десантник 95-ї бригади Артур Пушанко загинув 19 липня 2014 року під Лисичанськом Луганській області у 20-річному віці. Прощання із ним відбулося 24 липня у військовій частині на Корбутівці, а поховали Героя на Смолянському кладовищі у Житомирі. Меморілаьну дошку бійцю планували спочатку, у серпні 2014-го, встановити на фасаді будинку, де він проживав, – по вулиці Ватутіна (після перейменування – проспект Незалежності), 39 у Житомирі. А вже у квітні 2016 року на сайті міськради з’явився проект рішення «Про надання згоди Комунальному вищому навчальному закладу «Житомирський інститут медсестринства» на встановлення меморіальної дошки Пушанку Артуру Олександровичу», за яким дошку й встановили на фасаді навчального закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі