Влада

У Житомирі планують встановити меморіальну дошку загиблому десантнику та затвердити перелік всіх інших дошок у місті

21 April 2016, 11:00

У Житомирі планують встановити меморіальну дошку загиблому десантнику Артуру Пушанку та зробити перелік всіх інших, які знаходяться у місті.

Проекти рішення «Про надання згоди Комунальному вищому навчальному закладу «Житомирський інститут медсестринства» на встановлення меморіальної дошки Пушанку Артуру Олександровичу» та «Про затвердження переліку меморіальних, пам’ятних та анотаційних дошок, що знаходяться на території міста Житомира» опублікований на сайті Житомирської мерії.

«Розглянувши звернення Комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» про надання згоди на встановлення меморіальної дошки командиру 2-ї аеромобільної десантної роти 95 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України Пушанку Артуру Олександровичу, який загинув при виконанні своїх військових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції 19.07.2014 року, на фасаді будівлі КВНЗ «Житомирський інститут медсестринства» по вулиці Великій Бердичівській, 46/15, на виконання протоколу наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Сича О.М. від 09.10.2014 «Про першочергові завдання щодо героїзації осіб, які віддали життя за Україну, та вшанування їх пам’яті», відповідно до ст.ст. 10, 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: Надати згоду Комунальному вищому навчальному закладу «Житомирський інститут медсестринства» на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Пушанка Артура Олександровича, на фасаді будівлі даного навчального закладу по вулиці Великій Бердичівській, 46/15 в місті Житомирі», – йдеться у проекті рішення.

«Розглянувши перелік меморіальних, пам’ятних та анотаційних дошок, складений за результатами проведення управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради інвентаризації даних дошок, відповідно до розпорядження міського голови від 26.01.2016 № 40 «Про проведення інвентаризації меморіальних та пам’ятних дошок», згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити перелік: меморіальних та пам’ятних дошок згідно з додатком 1; анотаційних дошок згідно з додатком 2. Управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради визначити балансоутримувачів даних дошок та укласти з ними охоронні договори», – йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, десантник Артур Пушанко з 95-ї житомирської бригади загинув у липні 2014 року, прикриваючи від обстрілу солдата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі