Влада

Аваков пообіцяв жорстку реакцію поліції на антиукраїнську символіку 8-9 травня, а його радник показав спеціальну пам’ятку

7 May 2017, 17:29

Підрозділи Нацполіції і Нацгвардії жорстко реагуватимуть на антиукраїнську символіку та заяви.

Про це 6 травня повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – інформує прес-служба МВС.

«За його словами, апологети «руського міра» в Україні через свої пропагандистські канали розганяють, спекулюючи на почуттях людей, акцію «безсмертний полк». Це робиться не заради тих, хто воював у Другій світовій війні, не заради історичної пам'яті, а заради можливості спровокувати, на тлі триваючої агресії Росії, внутрішні конфлікти в українському суспільстві», - йдеться у повідомленні.

Міністр зауважив, що цього року, як і завжди, різні політичні сили спробують використати 9 травня для того, щоб нагадати про себе будь-яким чином.

«Мені відомо про плани таких провокацій в столиці і ряді міст південного сходу України. Бачимо імена і "задумки організаторів". Не справа МВС, його поліцейських і гвардійських підрозділів давати оцінку і тим більше регулювати політичну діяльність. Однак, на всіх демонстраціях і маршах, запланованих в цей день, підрозділи Національної поліції і Нацгвардії будуть жорстко реагувати на антиукраїнську символіку та заяви», - зазначив Арсен Аваков.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк на своїй сторінці у фейсбук повідомив, що поліція підготувала спеціальні пам’ятки.

«Національна поліція підготувала спеціальні пам'ятки, котрі буде розміщено в місцях проведення масових заходів 8-9 травня, зокрема в столиці. Ще одне нагадування для тих хто чогось не зрозумів. Використання будь-якої комуністичної символіки і так званих "гергієвських стрічок" ЗАБОРОНЕНО! Крапка! Ми не дозволимо внутрішнім деструктивним, проросійським політичним силам, в першу чергу "опоблоку", іншим прямим агентам Кремля і різній сепаратиський нечисті, використовувати пам'ять людей задля провокацій проти української держави», - написав радник Авакова.

Нагадаємо, 5 травня начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив, що місцева поліція вже переведена на посилений варіант несення служби, а Інститут національної пам’яті нагадав, що публічне використання продукції, яка містить символіку комуністичного режиму, є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року 9 травня попри заборону ветерани таки прийшли на майдан Перемоги у Житомирі із забороненою символікою.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі