Місто

Активісти переконували членів виконкому не голосувати за підвищення вартості проїзду в житомирських маршрутках

15 May 2017, 13:45

В переддень засідання, 15 травня, члени виконкому зібралися на робочу нараду, аби обговорити питання підвищення вартості проїзду в житомирських маршрутках. Переконати останніх не голосувати за підвищення прийшли громадські активісти, які вимагають від влади не дурити містян та бути чесними.

«У мене дочка отримує 800 грн, з дитинкою сидить. Вона повинна дати 5 грн в одну сторону і в іншу за проїзд, щоб доїхати з дитиною у поліклініку. Що це робиться? Ми виживаємо на копійки, а вони думають про підвищення. Це ж влада, якій ми платимо податки, щоб вони нас захищали, а виходить, що нам потрібно від них захищатись. Перевізник надав інформацію, але потрібно ж провести незалежну перевірку і тоді вже про щось говорити. Перевізник - зацікавлена особа і у збиток собі ніколи нічого не зробить. Я розумію, що все потрібно ремонтувати, платити всім зарплату, але потрібно бути чесними з тими, хто на ці зарплати робить: пенсіонери, малозабезпечені, жінки, які самі виховують дітей», - обурюється громадська активістка Людмила Горінович.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, запевняє: документи перевізників, в яких вони обґрунтовують підвищення вартості проїзду до 5 гривень перевірили. Тому, далі усе залежатиме від рішення членів виконкому.

«Перевізники подали усі документи, які повинні були подати. Проте до них було багато зауважень, адже одна справа дати розрахунки цифр інша справа підтвердити їх документально. Це стосується і пасажиропотоку. Тому, ми ініціювали паралельне обстеження пасажиропотоку, щоб ці цифри максимально перевірити. Надсилалися запити до податкової інспекції, до ряду установ, до статистичних органів. На сьогоднішній момент усі перевірки проведені, інформації є достатньо. Підстави для розгляду питання є, рішення залежить виключно від волевиявлення і голосування на виконкомі», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

У міськраді кажуть: питання підвищення вартості проїзду в маршрутках на засіданні виконкому, 16 травня, розглянуть першим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі