Влада

До засідання виконкому підготували новий проект рішення про вартість проїзду в маршрутках Житомира

15 May 2017, 10:44

Нові тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті планують встановити з 1 червня 2017 року.

Відповідний проект рішення виконкому опублікували на сайті Житомирської міської ради 15 травня.

«Розглянувши клопотання автоперевізників міста Житомира та комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради з метою приведення у відповідність тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, пально-мастильних матеріалів, технічне обслуговування та ремонту рухомий складу, відповідно до законів України «Про міський електричний транспорт», «Про автомобільний транспорт», відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Встановити з 01.06.2017 року вартість проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування:

1.1. На міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху, в розмірі 5,0 грн.

1.2. На період навчального процесу для учнів шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів у міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі та звичайному режимі руху, в розмірі 2,0 грн.

1.3. На міському пасажирському електротранспорті в розмірі 2,0 грн.

2. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 03.12.2014 №579/1 «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, чергове засідання виконавчого комітету 16 травня почнеться з розгляду питання встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня на позачерговому засіданні міськвиконком після 1,5 годинного обговорення не підтримав рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень: для прийняття рішення не вистачило одного голосу. В день засідання міськвиконкому для «психологічного тиску» перевізники зняли з маршрутів більше 20 автобусів, які стояли на Великій Бердичівській біля міської ради. Питання подорожчання проїзду у маршрутках в програмі «Тема дня» обговорювали заступник мера Дмитро Ткачук та член виконкому Віра Гринишина.

При цьому 11 травня під час засідання обласного партбюро ВО «Батьківщина» вирішили покарати дисциплінарним стягненням двох членів партії, які голосували на минулому засідання міськвиконкому за підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. Голова обласної «Батьківщини» Анжеліка Лабунська пригрозила за «такі помилки» в подальшому виключати з лав партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі