Події

Суд стягнув із Коростенського лісгоспу майже 1,5 млн грн за незаконну порубку лісу

17 May 2017, 14:22

За позовом Коростенської місцевої прокуратури про відшкодування державі шкоди, завданої незаконною порубкою дерев, за рішенням господарського суду області стягнуто із ДП «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради майже 1,5 млн грн шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під час перевірки встановлено факти незаконних порубок дерев у шести виділах лісового господарства Коростенського району, про що державним контролюючим органом складено відповідні акти. За проведеним державним інспектором з охорони навколишнього середовища в області розрахунком, незаконною вирубкою дерев державним інтересам заподіяно шкоди на суму майже 1,5 млн грн. Разом із цим встановлено, що дочірнє підприємство «Коростенський лісгосп АПК», у порушення вимог чинного природоохоронного законодавства, не забезпечило охорону і збереження лісу від незаконної масової порубки, що завдало значних збитків лісовому фонду Житомирщини», – йдеться у повідомленні.

Органи прокуратури, вкотре принципово відреагувавши на порушення чинного законодавства у сфері лісокористування, вжили заходів представницького характеру на захист інтересів держави та територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині судитимуть майстра лісу, який «не помітив» вирубку майже 250 дубів, беріз, вільхи вартістю 1,8 млн грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі