Події

У Коростенському лісгоспі «не помітили» незаконну вирубку майже 250 дерев

11 April 2017, 16:06

На Житомирщині судитимуть майстра лісу, який «не помітив» вирубку майже 250 дубів, беріз, вільхи вартістю 1,8 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що невиконання майстром лісу службових обов’язків щодо забезпечення охорони лісу призвело до незаконної порубки у Коростенському лісництві ДП «Коростенський лісгосп АПК» сироростучих дерев, зокрема, 241 дерева породи дуб, а також породи береза та вільха, чим заподіяно тяжких наслідків на загальну суму 1 млн 836 тис грн. Незаконна порубка такої великої кількості дерев, що сталася протягом серпня-жовтня 2016 року, для транспортування та перевезення яких необхідна спеціальна вантажна техніка, зазвичай, супроводжується значним шумом у лісі, однак майстер «не почув» і «не помітив» такого злочину», – йдеться у повідомленні.

Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості майстра лісу, що спричинила тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 367 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів громадян або без такого.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення здійснюватиме Коростенська місцева прокуратура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі