Події

Посадовця колонії в Житомирській області затримали з хабарем у 27 тис. грн за дострокове звільнення

18 May 2017, 14:56

Заступника начальника однієї з виправних колоній Житомирської області викрила на систематичному вимаганні грошей з родичів ув’язнених.

Про це 18 травня повідомила прес-служба Служби безпеки України.

«За винагороду майор внутрішньої служби гарантував умовно-дострокове звільнення засуджених. Розмір хабара залежав від серйозності скоєного злочину. Гроші перераховувалися на картку посередника – одного із засуджених, який мав право виходу «на волю» та відкрив рахунок у банку за наказом працівника пенітенціарної служби. Зокрема, за умовно-дострокове звільнення ув’язненого за нанесення тяжких тілесних ушкоджень хабарник у погонах вимагав 80 тисяч гривень. Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримала зловмисника на виході з управління пенітенціарної служби після перерахування на картку частини неправомірної вигоди у сумі 4,5 тисячі гривень. Попередньо оперативники спецслужби задокументували одержання «перевертнем» 27 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії з встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисника», - інформує прес-служба.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України повідомляє, що здирнику готується повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно на хабарі «погоріли» житомирські податківці.

Фото прес-служби СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі