Події

Двох високопосадовців ГУ ДФС в Житомирській області викрили на хабарі у 100 тис. грн

16 May 2017, 17:38

Двох високопосадовців ГУ ДФС в Житомирській області викрили на хабарництві співробітники Управління СБ України під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Про це 16 травня Житомир.info повідомив прес-центр Служби безпеки України.

«Начальник одного з управлінь ГУ ДФС спільно зі своїм підлеглим – керівником відділу – систематично здирали гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені при планових перевірках. «Ціна питання» коливалася залежно від розміру штрафних санкцій, які мали бути накладені на підприємство. Зокрема, зловмисники вимагали у житомирського бізнесмена 100 тисяч гривень за накладення на його підприємство мінімального штрафу. Правоохоронці затримали хабарників у службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч гривень. «Оплату» за послугу з мінімізації штрафу підприємець на прохання податківця-хабарника поклав у видання «Вісник податкової служби». Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії», - інформує прес-центр СБУ.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України повідомляє, що затримали начальника відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області.

«Працівниками військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України затримано начальника відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області. У травні 2017 року вказаний податківець, під час проведення планової документальної перевірки приватного підприємця, висунув вимогу про передачу неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн. Ці кошти він вимагав за порушення податкового законодавства підприємством, а саме недонарахування сум податків, пені та штрафних санкцій. У службовому кабінеті, підприємець передав кошти (частину неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. гривень) начальнику управління та начальнику відділу цієї податкової інспекції», - інформує військова прокуратура.

За повідомленням, суму неправомірної вигоди вилучено, проводяться обшуки. Податківцю готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

На місці події працює слідчо-оперативна група військової прокуратури Житомирського гарнізону під керівництвом військового прокурора гарнізону. 

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня 2017 на вулиці Домбровського в Житомирі СБУ затримала співробітника Нацполіції, капітана, та посередника за вимагання і одержання хабарів за допомогу повіям уникати кримінальної та адміністративної відповідальності. Київський суд залишив поліцейського під вартою з можливістю внесення застави. 

Фото прес-центру Служби безпеки України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі