Влада

Житомирські медики поїхали у Київ «вибивати» собі зарплату

23 May 2017, 10:07

23 травня житомирські медики поїхали у Київ, де збираються пікетувати Кабмін та прийти на пленарне засідання Верховної Ради.

Про це Житомир.info повідомив один з учасників акції.

«Ми їдемо на Київ, сім автобусів, близько 500 людей, це працівники міських лікарень та поліклінік. Цю акцію організувала наша профспілка, всі, хто поїхав, написали заяви на один день за власний рахунок. Будемо проводити акцію під Кабінетом міністрів, а потім плануємо потрапити на засідання Верховної Ради, де буде розглядатися питання про заборгованість по зарплаті медичних працівників, бо у бюджеті не заклали гроші субвенції на наші зарплати з урахуванням підвищення мінімалки», - розповів учасник акції.

Місячний фонд зарплати для медичних працівників Житомира становить приблизно 22 млн грн, вже зараз не вистачає коштів на виплату зарплати за травень.

Як стало відомо Житомир.info, разом з медиками до столиці поїхали секретар міської ради Наталія Чиж та депутат міськради від «Самопомочі» Олександр Рибак.

Житомирські медпрацівники біля Кабміну 23.05.2017

Як повідомляв Житомир.info, за словами заступника мера Матвія Хренова, цього року житомирські медики опинились заручниками прорахунків урядовців: обсяг затвердженої медичної субвенції по місту Житомиру на 2017 рік становить 220,88 млн грн при обрахованій мінімальній потребі для забезпечення повноцінного функціонування галузі 289,89 млн грн, тобто є дефіцит у 69,01 млн грн. В квітні міська рада повідомляла, що у разі відсутності реакції з боку Міністерство охорони здоров’я та Міністерство фінансів працівники медичної сфери міста Житомира недотримують заробітну плату у розмірі 5,9 млн грн вже у травні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі