Економіка

Чотири житлово-комунальні підприємства у Житомирській області безпідставно отримали субвенцію на суму майже 3,9 млн грн

23 May 2017, 10:21

У Житомирській області чотири житлово-комунальні підприємства безпідставно отримали субвенцію на суму майже 3,9 млн грн.

Прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізій використання коштів субвенції, наданої 2015 року з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги (теплопостачання, водопостачання і водовідведення), виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму майже 3,9 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, чотири підприємства Житомирщини, що надають житлово-комунальні послуги, зайво отримали субвенцію на зазначену суму.

«Наприклад, КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради через завищення витрат нарахованої заробітної плати працівникам підприємства та нарахування на заробітну плату, виплату якої та перерахування до єдиного соціального внеску проведено за рахунок коштів, виділених підприємству з міського бюджету, зайво отримало субвенції з державного бюджету на суму понад півтора мільйона гривень. Інше ж підприємство (ТОВ «Малин Енергоінвест») через включення до розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання та водовідведення завищених витрат з послуг очищення господарсько-побутових стічних вод, витрат електроенергії, збору за спеціальне використання поверхневих і підземних вод та витрат, пов’язаних з використання реагентів, зайво отримало субвенцію на суму понад 1,2 млн грн. Через завищення витрат з амортизації основних засобів, які були отримані безоплатно, КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради зайво отримало субвенцію на суму майже 240 тис. грн, КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради – на суму 605 тис. грн, а КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» – на суму 218 тис. грн.», - зазначають аудити.

Про результати ревізій поінформовано прокуратуру Житомирської області. Відповідну інформацію направлено до Житомирської міської ради, Новоград-Волинської та Малинської міських рад.

Нагадаємо, уряд обіцяє до 1 вересня виплатити грошову компенсацію за зекономлені субсидії.

Як повідомляв Житомир.info, у січні-березні цього року за отриманням субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 54,9 тис. домогосподарств Житомирської області, що на 13,2% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі