Політика

Ходою з прапорами, фаєрами та патріотичними гаслами у Житомирі відзначили День Героїв

23 May 2017, 20:45

У Житомирі більше сотні людей ходою відзначили День Героїв України. Представники патріотичних організацій міста та прості житомиряни зібралися біля меморіальної дошки Олегу Ольжичу, де вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання та виконали гімн України.

«23 травня – День Героїв. Воно святкується багато років, у Радянському Союзі воно було заборонене, а зараз ми це свято відроджуємо. Останніх років 10 ми це свято намагалися святкувати, але це перший рік, коли зібралися всі різні організації націоналістичні, політичні, навіть наш мер прийшов, секретар міської ради. Це наші свята дійсно українські. Якщо ми будемо святкувати ці свята, а не радянські, у нас не буде війни, як на сході України. Ми за це боремося і вчимо наших дітей любити нашу незалежну Україну і за неї боротися», - розповів депутат Житомирської міської ради від ВО «Свобода» Віктор Брокарєв.

«Ми згадаємо всіх героїв починаючи з давнини, які боролися за незалежність України, за її волі. І, звичайно, згадаємо тих, хто зараз знаходиться на передньому краї цієї боротьби, за волю, за незалежність, за процвітання нашої держави. І тому я такі акції, звичайно, підтримую», - розповіла учасниця заходу Ангеліна Несторова.

«Для мене особисто це вже поширений День Героїв, бо тут вже герої сучасної війни, проти російського агресора. Це, мабуть, не просто так свято, це – та пам’ять і те все, що ми повинні передати для нащадків, для молоді. Слава Україні», - каже учасниця ходи Діана Кучеренко.

Вигукуючи патріотичні гасла, колона рушила до могили провідників ОУН Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, далі вулицею Перемоги до Михайлівського Собору, де вшанували героїв Небесної сотні.

По завершенню ходи організатори запланували провести урочистий мітинг та показ документального фільму «Легіон».

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі