Події

Секретар Бердичівської міськради приховала в декларації статки свого чоловіка

24 May 2017, 10:38

Бердичівська місцева прокуратура внесла подання меру та голові райради про виявлені порушення антикорупційного законодавства.

Про це 24 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Бердичівською місцевою прокуратурою, зокрема, виявлено, що секретар Бердичівської міської ради, у порушення п. 5 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції», не в повному обсязі вказала відомості про корпоративні права, що належать її чоловіку, який є засновником приватного підприємства, у статутному капіталі якого має частку власності - 25 %, що в грошовому еквіваленті становить 10 тис грн. Також держслужбовець не відобразила інформацію про членство у громадській організації. З метою усунення порушень, причин та умов, що їм сприяють, місцевою прокуратурою внесено подання Бердичівському міському голові», - інформує обласна прокуратура.

Також встановлено порушення вимог чинного законодавства депутатами Бердичівської районної ради. Зокрема, відсутність уповноваженого підрозділу (особи) з питань запобігання та виявлення корупції в Бердичівській районній раді призвела до неподання чотирма депутатами райради декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік та, відповідно, неповідомлення про вказані факти НАЗК, - інформує прокуратура. На усунення зазначених порушень місцевою прокуратурою, у порядку ст. 65 зазначеного Закону, внесено подання голові Бердичівської районної ради.

Нагадаємо, секретарем Бердичівської міської ради є Юлія Лефтер. У 2015 році вона балотувалася в мери Бердичева від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Народилася 13.05.1981р. в м. Васильків Київської області. Отримала педагогічну освіту у 2000 році в Бердичеві, навчалась в Національній Академії Внутрішніх справ України, де у 2009 році здобула вищу освіту за спеціальністю юрист правознавець. З 2009 по 2010 рік в Академії внутрішніх справ України м. Київ, на кафедрі «Адміністративного права» опрацьовувала магістерську роботу на тему «Митні пільги і тарифні преференції» і отримала диплом магістра з права.

У 2000-2003 роках працювала в Бердичівському палаці культури керівником музичної студії. У 2003-2006рр. – робота в приватних компаніях в м. Києв. З 2006 року – приватний підприємець. З 2010 року – засновник ТОВ «Екостім». У 2012 р. заснувала школу іноземних мов у Бердичеві. У 2013 році започаткувала проекти для бердичівських та житомирських пенсіонерів, надавала безкоштовні юридичні консультації для населення . 

Як повідомляв Житомир.info, депутат Бердичівської міськради «забув» вказати у декларації за 2016 рік 740 тис. грн доходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі