Місто

Якими маршрутками перевозять житомирян: марки та роки випуску

24 May 2017, 12:11

У Житомирі вже не один місяць йде мова про необхідність підвищити ціни на проїзд у маршрутних таксі. З відповідними зверненнями до міського голови неодноразово зверталися перевізники, надаючи свої обґрунтування. Проте як мер Житомира, так і виконавчий комітет ставили перед підприємцями умови, за якими вони мали покращити якісь обслуговування.

Після довготривалих переговорів, мітингів маршрутчиків, які запевняли, що у них закінчилося пальне, 16 травня 2017 року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень. Перевізники погодилися возити всі категорії пільговиків, встановити автоматизовані системи оплати проїзду (електронного квитка) до кінця 2017 року, оновити рухомий склад та встановити вартість проїзду для учнів шкіл впродовж усього року на рівні 2 гривень.

Житомир.info вирішив поцікавитися в управлінні транспорту та зв’язку Житомирської міської ради, яка кількість перевізників здійснює перевезення пасажирів у Житомирі, які марки закріплені за кожним маршрутом, та роки їх випуску.

Пропонуємо переглянути відповідь на запит сайту.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про нові тарифи на проїзд у міському громадському транспорті з 1 червня.

Як повідомляв Житомир.info, чиновники міської ради пояснювали, що для того, щоб 1 червня новий тариф почав діяти, перевізники мають підписати додаткові угоди, взявши на себе наступні зобов‘язання: перевозити безкоштовно усі категорії пільговиків, передбачені законом; школярів перевозити по 2 гривні; замінити автобуси, старші 10 років; до кінця 2017 року встановити валідатори, а у разі невиконання умов договору сплачувати штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі