Місто

Житомирські перевізники зняли з маршрутів більше 20 автобусів, щоб змусити владу підняти вартість проїзду

10 May 2017, 13:07

Допоки Житомирський міськвиконком 10 травня вирішував питання підняття тарифів за проїзд у міських маршрутках, майдан Корольова та вулиця Велика Бердичівська перетворилися на стоянку автобусів. Обабіч дороги столи більше 20 машин, які з’їхали зі своїх маршрутів. Здебільшого, це маршрути №58 (перевізник ПП «Шеріфф»), №10 (ФОП Бабкін), №47 (ПП «Шеріфф»), №4 (ФОП Бабкін), №30 (ПП «Шеріфф») та №26 (ТДВ «Житомирське АТП 11827»). На питання, чому маршрутки не рухаються по запланованому графіку, водії відповідають: так наказав зробити власник маршруту.  

«Не знаю, власник маршруту сказав з’їхати нам. Нічого нам не пояснював», - говорить водій маршрутки Дмитро.

«Нічого не знаю, телефонуйте власнику, запитуйте адміністрацію, там усі в курсі. Я нічого не знаю», - запевняє Олександр.

«Я не в курсі справи, сказали сюди під’їхати, я і під’їхав. Це пов’язано із підвищенням ціни на перевезення пасажирів», - каже Вадим.

А от водій Микола пояснює: своїм вчинком підтримує підняття вартості проїзду, бо до цього змушує як дороговартісний ремонт машин, так і виплата відповідної зарплатні водіям, яку потрібно з чогось платити.

«Запчастини дорогі, обслуговувати машину ж потрібно. Думаю потрібно підвищувати ціну за проїзд. Зараз усе дороге», - зізнається водій Микола.

Якщо одні маршрутки припаркувалися у дозволеному для цього місці, то деякі водії навіть не звернули уваги, що стоять під забороненими знаками. Виправити ситуацію приїхала патрульна поліція. Нині, кажуть правоохоронці, встановлюють причини порушення та шукають недобросовісних водіїв.

«Тут стоїть знак – зупинка заборонена. Мотивують перевізники тим, що закінчився бензин і так сталося, що вони не можуть розпочати рух. На деяких транспортних засобах увімкнена аварійна світлова сигналізація, начебто автобуси вийшли з ладу. Якщо водії таки з’являться, нами будуть прийняті міри, стосовно порушення ПДР і складено відповідні матеріали. Стаття 122, ч. 1 КУ «Про адміністративні правопорушення» передбачає за зупинку, стоянку у непередбаченому місці штраф у розмірі 255 гривень», - розповідає працівник патрульної поліції м.Житомира Віталій Казмірчук.

Поліцейські кажуть: станом на 11.00 ще не склали жодного протоколу, а тим, хто тільки під’їжджає, роблять усне зауваження.

Нагадаємо, станом на 10.00 біля міської ради було десять маршруток, у яких нібито закінчилося пальне.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня на позачерговому засіданні міськвиконком після 1,5 годинного обговорення не підтримав рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі