Влада

У Житомирській облраді створили два нових комунальних підприємства

25 May 2017, 14:23

Депутати обласної ради 25 травня прийняли рішення про створення двох комунальних підприємств - «Надра Житомирщини» та «Еко-сервіс».

Про це пише прес-служба Житомирської обласної ради.

«Підприємство «Надра Житомирщини» займатиметься видобувною, геологорозвідувальною, виробничою, торгівельною та будь-якої іншої господарської та підприємницької діяльності, що не суперечить чинному законодавству України; добуванням, переробкою піску, пісчано-гравійної, цегельно-черепичної сировини, торфу та інших нерудних корисних копалин, виготовлення і реалізація продукції на їхньої основі; виробництвом та реалізацією будівельних матеріалів, вапна, гіпсових сумішей, буто-щебеневої продукції та залізобетонних виробів тощо; розробленням родовищ корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення; видобуванням дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, у т.ч. бурштину та інше», - зазначається у повідомленні.

«Основними напрямками комунального підприємства «Еко-сервіс» є збирання, купівля, приймання, зберігання, оброблення, перевезення, реалізація і постачання, видалення відходів, їхня утилізація, розміщення відходів на спеціальних полігонах, а також надання інших послуг у цій сфері; будівництво та утримання полігонів, спеціально обладнаних місць (сховищ) для накопичення та зберігання або видалення та утилізації відходів у т.ч. небезпечних; збирання, переробка твердих та рідких відходів виробництва, у т.ч. що містять дорогоцінні метали й дорогоцінне каміння та їх брухту, виготовлення і реалізація продукції на їх основі та інша діяльність, що спрямована на покращення екологічної ситуації та отримання додаткових доходів», - йдеться у повідомленні..

Своїми рішеннями місцеві самоврядці затвердили статути підприємств та статутні капітали по 150 тис. грн для кожного підприємства.

Нагадаємо, на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності 22 травня депутатам розповіли про нові КП Житомирської облради.

Як повідомляв Житомир.info, проекти рішень сесії про створення двох комунальних підприємств були опубліковані на сайті облради 18 травня: КП «Надра Житомирщини» має здійснювати видобувну, геологорозвідувальну, виробничу, торгівельну, консультаційну, посередницьку, інвестиційну, інноваційну, культурно-освітню та будь-яку іншу господарську та підприємницьку діяльність; КП «Еко-сервіс» буде займатися збиранням, купівлею, прийманням, зберіганням, обробленням (переробленням), перевезенням, реалізацією і постачанням, видаленням відходів, їх утилізацією, розміщенням відходів на спеціальних полігонах, а також наданням інших послуг у цій сфері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі