Влада

Депутатам розповіли про нові КП Житомирської облради: одне – для видобутку піску, інше – для утилізації пульпи

22 May 2017, 14:17

На засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності 22 травня, що відбулося за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, депутати розглянули майже 55 питань порядку денного.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Профільна комісія підтримала створення двох комунальних підприємств – «Надра Житомирщини»  та «Еко-сервіс». Зокрема, депутатів поінформували про те, що створення підприємства «Надра Житомирщини», яке буде власністю обласної ради, надасть можливість використовувати місцеві природні ресурси, зокрема, пісок, в якому наразі є потреба, адже в області тривають будівельні і ремонтні роботи автомобільних доріг. На сьогодні запаси піску в області складають понад 200 млн куб.м., а потреба в ньому на рік – 1 млн куб.м. Тому комунальне підприємство – це не лише нові робочі місця, а й додаткові надходження до місцевих бюджетів. Комунальне підприємство «Еко-сервіс» буде займатися утилізацією пульпи та твердих відходів від каменеобробки. На Житомирщині налічується 1 тис 100 камененобробних підприємств, і за попередніми підрахунками, на території області накопичується понад 60 тис куб. м. техногенних твердих відходів від переробки природного каменю, і більше 50 тис куб. м. пульпи. Основним напрямом роботи спеціалізованого підприємства буде збирання, купівля, приймання, зберігання, оброблення (перероблення), перевезення, реалізація і постачання, видалення відходів, їх утилізація, розміщення відходів на спеціальних полігонах, а також надання інших послуг у цій сфері», - інформує обласна рада.

Перший заступник голови облради Сергій Крамаренко під час обговорення питання створення «Еко-сервіс» наголосив на тому, що наразі ведуться перемовини на рівні Міністерства регіонального розвитку щодо державної фінансової підтримки даного підприємства.

«Сподіваємось, що держава теж вкладе частку коштів у створення цього підприємства у рамках спеціальних програм, що спрямовані на поліпшення екологічної ситуації. Є така думка, що будівництво полігону та подальша переробка відходів каменеобробки може бути профінансовано з державного бюджету», - поінформував депутатів Сергій Крамаренко.

Як повідомляв Житомир.info, проекти рішень сесії про створення двох комунальних підприємств були опубліковані на сайті облради 18 травня: КП «Надра Житомирщини» має здійснювати видобувну, геологорозвідувальну, виробничу, торгівельну, консультаційну, посередницьку, інвестиційну, інноваційну, культурно-освітню та будь-яку іншу господарську та підприємницьку діяльність; КП «Еко-сервіс» буде займатися збиранням, купівлею, прийманням, зберіганням, обробленням (переробленням), перевезенням, реалізацією і постачанням, видаленням відходів, їх утилізацією, розміщенням відходів на спеціальних полігонах, а також наданням інших послуг у цій сфері.

 

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі