Влада

На початку вересня у житомирській школі запрацює сучасна медіатека, - дружина президента

26 May 2017, 12:46

На перший погляд, останній дзвоник у житомирській школі №28 нічим не відрізняється від попередніх: концертна програма, кульки та прощальний вальс. Проте привітати випускників прийшли не лише їхні батьки та викладачі, а сама перша леді країни – Марина Порошенко. Позаяк 28 школа - учасниця пілотного проекту від Благодійного Фонду Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні.

«Мені б дуже хотілося побажати кожному з вас досягти своєї мети і бути корисним для України, яка швидко змінюється і обрала для себе європейські цінності та стандарти життя. Одним із них є нова школа - доступна для всіх. Саме тому на цьому святі ми з вами разом, бо ваша школа особлива. У ній поруч з однолітками навчаються діти з особливими освітніми потребами. Хочу подякувати педагогам і батькам за те, що виховуєте дітей грамотними, людяними та справжніми патріотами рідної землі», - звернулась до присутніх дружина президента України Марина Порошенко.

Опісля святкової лінійки дружина президента у супроводі директора школи Яніни Глінчевської та очільників міста і області оглянула приміщення шкільної бібліотеки, яку вже до початку вересня планують переобладнати в сучасну медіатеку.

«В минулому році ми розпочали проект впровадження інклюзивного освітнього середовища із Запорізької області, тепер до нас доєднуються іще чотири області, одна з яких Житомирська. В Житомирській області 138 шкіл, якщо я не помиляюсь, і ще близько 40 шкіл доєднаються до впровадження інклюзивного освітнього середовища. Це дасть можливість 350 учням сісти за парти зі своїми однолітками. Ми сьогодні оглянули приміщення бібліотеки, яке до 1 вересня буде переобладнане у сучасну медіатеку», - сказала Марина Порошенко.

Нагадаємо, під час свого попереднього візиту до Житомирської області Марина Порошенко передала губернатору Ігорю Гундичу дизайн-проект медіатеки - бібліотеки нового зразка для шкіл із інклюзивною освітою.

Фоторепортаж про останній дзвониз за участю Марини Порошенко дивіться тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі