Влада

Перша леді підписала меморандум з губернатором Гундичем, а він пообіцяв вивести Житомирську область в лідери по інклюзивній освіті

7 April 2017, 17:13

Під час свого візиту у Житомир 7 квітня дружина президента України Марина Порошенко відвідала тренінг для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій, який відбувався у рамках програми Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Вона поспілкувалася з педагогами, які приїхали з усієї області, подякувала за їх небайдужість до проблем дитячої інклюзії, а також вручила учасникам сертифікати.

«Починаючи цей проект, я навіть не очікувала на таку підтримку в регіонах. Ми приходимо і бачимо, що вже багато освітян готові, вони самі намагаються підвищити рівень своєї освіти, щоб допомогти таким дітям. А коли ми приходимо і допомагаємо, вони дуже щасливі, що є така підтримка і що вони мають можливість звернутися до фахівців, які дадуть поради і спрямують у правильному напрямку. Дійсно, є багато питань, непорозумінь, старих стереотипів, коли думають, що інклюзивна освіта - це заміна інтернатної форми навчання. Це не заміна. Це альтернатива. І найголовніший принцип - це допомогти дитині отримати якісну освіту і соціалізуватися», - сказала Марина Порошенко.

Вона зазначила, що Житомирська область стала учасником експерименту з розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні і підписала з головою Житомирської ОДА меморандум про співпрацю у цьому напрямку. Також дружина президента передала Ігорю Гундичу дизайн-проект Медіатеки – бібліотеки нового зразка для шкіл із інклюзивною освітою.

«Меморандум підписаний, ми активно включаємося у впровадження процесу інклюзії в області. Я не люблю пафосних слів, але одне можу пообіцяти точно: сьогодні Житомирщина по дуже багатьом напрямкам роботи - одна із лідерів рейтингів в Україні. Я обіцяю, що ми все зробимо, щоб і в напрямку інклюзії, і по напрямку таких медіатек ми також зайняли лідируючі позиції по Україні», - сказав Ігор Гундич.

На сьогодні в Житомирській області працюють 158 інклюзивних шкіл, у яких навчається 289 учнів з особливими освітніми потребами. Але інклюзивною освітою охоплені лише 39% «особливих» дітей регіону.

Як повідомляв Житомир.info, 7 квітня пані Порошенко присвятила Житомиру: презентувала загальнонаціональній проект «Книга Миру», куди записали свої побажання 15 дітей місцевих АТОвців та відвідала тренінг в інституті медсестринства.

Фоторепортаж візиту Марини Порошенко дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі