Місто

У житомирській школі святкували останній дзвоник разом із Мариною Порошенко. Фоторепортаж

26 May 2017, 13:15

Свято останнього дзвоника – завжди особливий день для всіх школярів. Для когось – черговий, для когось – останній. А для учнів, випускників і педагогів житомирської ЗОШ №28 цьогорічний захід відрізнявся ще тим, що відбувся за участі дружини президента України – Марини Порошенко.

Звісно, перша леді приїхала до Житомира 26 травня не лише з вітальною місією. Наша 28-ма школа – тепер у числі тих українських шкіл, де благодійний фонд Порошенка реалізовує свій проект щодо розвитку інклюзивної освіти. На цьому пані Порошенко наголосила зокрема й під час свого спічу у спортзалі начального закладу, куди через дощ перенесли урочисту «лінійку».

Власне святкування підготували на доволі традиційний манер. Української символіки на квадратний метр було більш ніж достатньою: вишиванки на учнях і вчителях, вишивані рушники на столах і короваї. І лише випускники, місцеві чиновники і перша леді вибивалися з усього цього «вишиваного декору» – їм можна.

Перед приходом Марини Порошенко учням молодших класів раз по раз давався сигнал: махати руками і тріпотіти кульками-прапорцями – аби не забули як слід зустріти поважну гостю.

Звісно, свято не минуло без традиційного танцю випускників, пісень про школу, останнього дзвонику, який, сидячи на плечі 11-класника, давала маленька дівчинка у вишиванці… І, певно, найбільш зворушливим був момент, коли замість дзвіночків на шпильках «першачки» дарували випускникам кульки у формі сердець. Неважко припустити, що це мало символізувати. А далі пролунала адаптація пісні ZAZ у гімн Житомира – випускники «відірвались» під неї з тими ж кульками-серцями, після чого на них висипавсь срібний дощ. Ну і на завершення – спільне фото з Мариною Порошенко (коли ж іще така нагода випаде?)

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня у житомирській школі запрацює сучасна медіатека.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі