Місто

Транспортний ранок у Житомирі 1 червня: маршрутки возять по 3 грн, з пільговиків вимагають гроші за проїзд

1 June 2017, 11:32

1 червня о 8:30 ранку на житомирських зупинках людно. Пасажири, які планують їхати на роботу маршруткою, підготували по 5 гривень за проїзд.

«Сьогодні 5 гривень сказали, а зазвичай то 3 грн. Подивимось, як воно буде. Сьогодні ж перший день. Ну а що робити? На роботу ж треба якось добиратися» - розповідає дівчина.

Втім, деяких пасажирів новина про подорожчання підштовхнула пересісти на тролейбус.

«Справа принципу, я думаю, якщо кожен так зробить, то можливо приймуть інше рішення та переглянуть його. Нині не такі вже великі зарплати, щоб витрачати 500- 600 гривень на проїзд. Але нічого, будемо звикати», - говорить Юлія.

Втім на пасажирів маршруток цього ранку чекає сюрприз – вартість проїзду лишилася незмінною.

 «По 3 гривні, не підвищили, щоб людей не будоражити. Всі сьогодні давали по 5 гривень, а я відмовляю і даю решту. Пільговиків возимо, і пенсіонерів возимо», - переконує воді маршрутки №30.

Безкоштовний проїзд у маршрутках з 1 червня пенсіонерам та пільговикам обіцяла міська влада. Втім, пенсіонерка Марія Павлівна чекає на тролейбус і зайти у маршрутку не наважується.

«Зазвичай виганяють з маршрутки», - пояснює пенсіонерка.

Пропонуємо бабусі разом з нами зайти у маршрутку і на ділі перевірити, чи возять пільговиків. Водій з бабусі-пенсіонерки вимагає 3 гривні за проїзд.

«Три гривні будь ласка. Ми їздимо по 3 гривні, значить платимо. Закон іще в силу не вступив від сьогоднішнього числа», - різко відповідає водій маршрутки №30.

Пасажирам маршруток радіти зарано, адже проїзд таки подорожчає після публікації рішення у газеті «Місто», яка вийде 2 червня – про це повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук. Але з подорожчанням за відмову у провезенні пільговиків і порушення умов договорів перевізників штрафуватимуть

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі