Місто

У Житомирі стартував урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста 2017»

12 June 2017, 19:38

Як зробити Житомир кращим – відповідь на це питання активні житомиряни спільно із експертами німецької урядової компанії GIZ шукатимуть у рамках урбаністично-культурної платформи «Майстерня міста» впродовж наступних шести днів. Панельні дискусії, публічні обговорення та презентації проектів це далеко не повний порядок денний цьогорічної «Майстерні міста», яка стартувала на майданчику перед обласною бібліотекою імені Олега Ольжича 12 червня. У Житомирі подібні заходи відбуваються вже вдруге.

«В цьому заході тільки плюси, бо це така комунікаційна платформа. Це так званий урбаністично-культурний фестиваль, де люди обмінюються думками на теми як розвивати своє місто, яким вони хочуть бачити своє місто. І ми з нашими експертами їм в цьому допомагаємо», - розповів заступник директора проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Андрій Зуєв.

«Минулого року був дійсно такий ефект незрозумілості: чи буде щось цікаве, чи поб’ють, чи що там буде відбуватись. Насправді відгуки були доволі позитивні і люди дякували, що це не був формат фуд-фесту чи музичного фестивалю. Це був дійсно формат живого спілкування, коли громадським організаціям ми даємо простір, ми даємо їм підтримку у вигляді матеріалів для модерації, які їм потрібні. Для того, щоб провести цей діалог з владою. І в цьому році у нас було близько 46 заявок. А в минулому було лише 25», - каже організатор «Майстерні міста Житомир 2017» Марія Байда.

Організатори «Майстерні» закликають усіх житомирян приєднатись до обговорення проектів і кажуть: окрім дискусій та презентації приготували й інші сюрпризи для містян.

«Майстерня міста відбувається в публічному місці, де не просто зібрались експерти, а зібрались такі самі житомиряни, які згенерували свої думки, ідеї та напрацювання і готові поділитись з іншими. Тому ми запрошуємо усіх перехожих не проходити повз, а заходити до наметів, висловлювати свої критичні думки, і найголовніше – пропозиції, як зробити Житомир кращим», - закликає директор департаменту економічного розвитку міської ради, організатор «Майстерні міста Житомир 2017» Микола Костриця.

Із повним переліком заходів на цьогорічній «Майстерні міста Житомир» можна ознайомитись на сайті житомирського муніципалітету.

Нагадаємо, в минулому році в рамках «Майстерні міста Житомир 2016» містяни протягом трьох днів могли безкоштовно відвідувати лекції та майстер класи на різні тематики та пропонувати свої ідеї розвитку міста. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі