Місто

У Житомирі стартувала «Майстерня міста» - діалог між мешканцями і владою

23 September 2016, 16:39

Ідентифікувати райони міста та окреслити проблемні питання для кожного з них, ознайомитись із заявками на Бюджет участі Житомира та ознайомитись із проектами громадських організацій житомиряни зможуть протягом трьох днів (23-25 вересня) у «Майстерні міста» біля кінотеатру «Жовтень».

Цей захід «проводиться в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецькою урядовою компанією «GIZ» у співпраці з Житомирською міською радою та фінансується урядами Німеччини та Швейцарії. За словами організаторів головна мета — це залучення мешканців до процесів розвитку та оновлення міста.

«Це урбаністично-культурний захід, який покликаний створити діалог між мешканцями міста та владою, між тими, кому не байдуже в якому місті ми будемо жити і творити. Взагалі, проект «Майстерня міста» розпочався п’ять років тому у Львові, у рамках підтримки німецької урядової компанії GIZ, яка допомагає українським містам розвиватись. Сьогодні цей проект поширюється на інші міста, які залучені в проект «Інтегрований розвиток міст». Зокрема, це чотири міста: Житомир, Вінниця, Чернівці й Полтава, де відбуватимуться такі заходи. Вони покликані презентувати напрацювання громадських організацій, просто небайдужих житомирян, спрямованих на довгостроковий розвиток середовища в якому ми живемо, міста в якому ми живемо», — розповідає директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Організатори «Майстерні міста» міста додають: захід проводиться, щоб люди зрозуміли — потрібно самим вставати з диванів та пропонувати зміни, а згодом втілювати їх у життя.

«Це проблема не тільки Житомира, але й інших міст. Зокрема, Кельну, з якого я родом. Деякі люди готові брати на себе відповідальність, а інші — ні. Звісно, цілком та повністю цю проблему ми вирішити не зможемо, але завдяки таким заходам, як цей ми зможемо дати можливість громадянам та закликати їх: приходьте, ось громадський простір, майданчик, який ми створюємо для того, щоби ви могли сказати своє слово і зрозуміти, що це не якісь абстрактні розмови. Це не змінить ментальність повністю, але ми сподіваємось, що ті хто готовий допомагати знайдуть свій формат, і це принесе результати», — переконаний керівник проекту GIZ «Інтегрований розвиток міст в Україні» Матіас Брандт.

Протягом трьох днів житомиряни можуть безкоштовно відвідувати лекції та майстер класи на різні тематики та пропонувати свої ідеї розвитку міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі