Місто

Оздоровлення 900 дітей-пільговиків у житомирському таборі «Супутник» обійдеться міському бюджету в понад 3 млн грн

14 June 2017, 14:52

Оздоровчий сезон у дитячому таборі «Супутник» стартував два тижні тому. Нині тут знаходиться більше 200 дітей. Відпочивальники діляться: у порівнянні з минулим роком багато чого змінилося.

«Змінилась їдальня, в корпусі зробили ремонт, багато чого цікавого роблять: концерти, конкурси для дітей, квести. Я приїжджаю в «Супутник» для того, щоб поспілкуватися та зустрітися з друзями, і я це отримую», - говорить Максим.

«Мені сподобалось, що тут поставили турніки, можна займатися спортом», - розповідає Дмитро.

А от коштувало облаштування такого спортивного та дитячого майданчика міському бюджету - 540 тисяч гривень. Очільник міста розповідає: іще більше мільйона гривень пішло на ремонт дахів у корпусах. Загалом, каже Сергій Сухомлин, аби утримувати табір та безкоштовно оздоровлювати дітей пільгових категорій, із гаманця міста витрачають понад 3 мільйони гривень.

«Більше 3 млн грн на рік. Ці кошти повністю йдуть на здоров’я дітей. Цьогоріч у таборі відпочине 900 дітей із соціально незахищених сімей, діти військовослужбовців, діти з інвалідністю, і для них цей відпочинок абсолютно безкоштовний», - зауважив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Пісні, танці, розваги, тренінги та квести – це далеко не весь перелік того, чим займають дітей вихователі. Окрім цього, ділиться директор табору Любов Ковальчук, попри незначні кошти, забезпечують дітей шестиразовим харчуванням.

«Дев’яносто гривень і тридцять копійок. Сьогодні вже два тижні, як дітки відпочивають, то кожного дня: фрукти, соки, натуральне м’ясо, риба», - каже начальник ПЗОВ «Супутник» Любов Ковальчук.

Проте потрапити до табору можуть не всі бажаючі.

«Мені телефонують, запитують: де купити путівку, як потрапити в «Супутник».  Я всім кажу, що табір функціонує, і на все літо діти фактично вже розписані», - сказала Любов Ковальчук.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міськради пояснює: у «Супутнику» оздоровлюються діти лише пільгових категорій. Іншим пропонують альтернативний відпочинок в таборах області.

«В таборі «Супутник» оздоровлюються виключно ті категорії, які згідно Закону України «Про оздоровлення» мають право на безкоштовний відпочинок. Тобто, виключно категорійні діти. Інші діти також претендують на оздоровлення, і ми це розуміємо, тому ми приймаємо заяви в управлінні молоді і спорту, і пропонуємо їм інші оздоровчі заклади на території області, але не в «Супутнику», - пояснює начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Як повідомляв Житомир.info,  кожна дитяча путівка в табір «Супутник» обійшлася міському бюджету в 3998 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі