Влада

Міська влада за бюджетні кошти збирається оздоровити у таборі під Житомиром 900 школярів

21 March 2017, 13:36

У Житомирі влітку 2017 року оздоровиться майже тисяча дітей пільгових категорій та обдарованих дітей, в тому числі відмінників навчання.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради  «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей міста Житомира у  2017 році» 21 березня опублікували на сайті міськради.

Згідно калькуляції, всього за 4 літніх зміни в позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Супутник» комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради планують оздоровити 900 школярів. Також члени виконкому мають затвердити вартість для бюджету однієї путівки в розмірі 3998 гривень.

Скріни з додатку до проетку рішення

Направлення дітей в позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Супутник» влітку 2017 року здійснюватимуть:

  • служба у справах дітей міської ради - дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; бездоглядних дітей;
  • управління охорони здоров'я міської ради – дітей  з інвалідністю;
  • міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді - дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків та в АТО; дітей із сімей учасників АТО;
  • управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради - дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей;
  • управління освіти міської ради - талановитих та обдарованих дітей.

До 25 травня 2017 року в таборі «Супутник» мають закінчити ремонтно-будівельні та впорядкувальні роботи та відкрити заклад 1 червня.

Також виконком планує доручити управлінню освіти міської ради організувати на базі шкіл пришкільні табори з денним перебуванням та трьохразовим харчуванням з розрахунку 35 гривень на день з оплатою:

- 100% за рахунок коштів міського бюджету для дітей пільговий категорій,

- 70% за рахунок коштів міського бюджету та 30% за рахунок коштів батьків для  талановитих та обдарованих дітей, дітей, які перебувають на диспансерному обліку та дітей-чорнобильців;

- 10 % за рахунок коштів міського бюджету та 90 % за рахунок коштів батьків для дітей, які не підпадають під дію Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

Нагадаємо, в минулому році влітку оздоровилися 139 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; 50 дітей з особливими потребами, в тому числі 8 дітей з функціональними обмеженнями, які пересуваються на візках, разом з одним із батьків або особою, яка їх заміняє; 335 дітей  із сімей учасників АТО; 256 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей та 120 творчо обдарованих дітей.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році на організацію оздоровлення дітей у таборі «Супутник» виділили 3,1 млн грн, а в 2015-му путівка в табір «Супутник» коштувала майже 3 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі