Влада

В управлінні ДМС в Житомирській області нагадали правила перетину кордону в рамках безвізу

14 June 2017, 15:22

У Євросоюзі є два ключових правила для подорожуючих: не працювати без робочої візи та дотримуватися так званого «правила 90 днів» (перебування в Шенгені не більше 90 днів на кожні 180 днів).

Про це йдеться у «Пам’ятці для осіб, які бажають скористатися правилами безвізового режиму», розробленій Міністерствами юстиції та внутрішніх справ України.

Таку пам’ятку пропонують в управлінні Державної міграційної служби в Житомирській області та його відділах громадянам, які приходять оформлювати біометричний паспорт.

Українцям нагадують: подорожувати без віз можна всіма країнами ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Безвізовий режим поширюється також на Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, які не входять до Євросоюзу. 

Головне, слід пам'ятати, що безвізовий режим не дає права працевлаштуватися в Європі. Для цього потрібно буде оформити робочу візу, як і раніше, або національну візу.

У пам’ятці також зазначається, які документи слід мати при перетині кордону, що перевірятимуть перед перетином кордону та за яких умов людині можуть відмовити у в'їзді на територію відповідної країни.

У передачі «Тема дня» на Житомир.info начальник управління Державної міграційної служби у Житомирській області Олександр Радько розповідав, що в Житомирі біометричний паспорт можна отримати за трьома адресами: обласне управління Державної міграційної служби на вул. Пушкінській, 44, Богунський райвідділ ДМС на вул. Театральній, 17 та Корольовський райвідділ по провулку Львівському, 5. Оформлення за 20 робочих днів коштує 557 грн, за 7 робочих днів – 810 грн.

Зі слів керівника управління, безвізовий режим в Україні вводиться для культурного обміну з країнами Європи, а не для торгівлі чи заробітку. 

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі кількість оформлених біометричних закордонних паспортів зросла майже вдвічі, а митники радять перевіряти черги на кордоні за допомогою нового сайту.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі