Влада

Начальник ДМС в Житомирській області: Безвізовий режим – це для культурного обміну, а не для роботи

11 April 2017, 12:06

Безвізовий режим в Україні вводиться для культурного обміну з країнами Європи, а не для торгівлі чи заробітку.

На цьому наприкінці розмови у програмі «Тема дня» на Житомир.info 11 квітня розповів начальник управління Державної міграційної служби у Житомирській області Олександр Радько.

«Безвізовий режим – це інструмент розбудови нашого суспільства відповідно до європейських стандартів. Це крок доброї волі Євросоюзу по відношенню до України. Цим кроком нашу державу ставлять на рівень найбільш розвинених та успішних країн Європи і світу. В думках багатьох наших співвітчизників він носить меркантильний характер. Громадяни думають, що можна багато разів їздити до Європи безвізом, заробляти кошти, працювати, торгувати. Це невірно. Для цієї справи потрібно отримати робочу візу, так звану візу D. Для навчання є так звана воєводська віза, або віза С, вона видається на рік або два, і будь ласка, навчайся. Безвізовий режим – це для культурного обміну. Туристичні поїздки, подорожі, спортивні турніри, культурні програми, програми з обміну досвідом. (…) Це спілкування з політиками, набуття досвіду прозорого ведення бізнесу, протидії корупції, спілкування з громадянами. Подивитися, як там проводять вибори. Там немає за гречку чи за кашу. Там люди обриють тих політиків, які виконують те, що бажає від них громада», - розповів Олександр Радько.

На його думку, чим частіше українці виїжджатимуть за кордон і спілкуватимуться з європейцями, там вищим буде їх культурний, загальноосвітній та інтелектуальний рівень і тим швидше Європа прийде в Україну.

«Бо ніхто її не привезе в Україну, цю Європу. Ми самі маємо збудувати таке суспільство, яке відповідає європейським стандартам», - резюмував начальник управління Державної міграційної служби в Житомирській області.

Програму «Тема дня» з Олександром Радьком повністю дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі