Місто

На кар’єрі в Житомирі відпочиваючі врятували нетверезого пірнальника: в мерії нагадують про безпеку на воді

15 June 2017, 17:21

На Соколовському кар’єрі в Житомирі відпочиваючі «відкачали» чоловіка, який «прогрівся» алкоголем та невдало пірнув у водойму.  

Про це 15 червня Житомир.info розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міськради Микола Дідківський.

Подія трапилася в неділю, 11 червня. Зі слів Миколи Дідківського, пірнальнику 49 років, він був нетверезим і добряче наковтався води, доки його витягли люди, що відпочивали на березі. "Швидка" доправила його до лікарні у стані середньої тяжкості.

«У рамках місячника з дотримання правил безпеки на воді, який розпочався в Житомирі з 15 червня, хотів би нагадати всім, що безпека залежить від кожного з нас. Перш за все, бажано купатися на офіційних пляжах, де чергують рятувальники, не вживати алкоголь та слідкувати за дітьми.  Звичайно, ніхто не може заборонити людям купатися на інших водоймах, але там треба бути удвічі пильнішим», - каже Микола Дідківський.

З його слів, від сьогодні представники мерії, УДСНС та комунальної рятувальної служби відвідуватимуть місця літнього відпочинку на воді, в тому числі кар’єри, де люблять відпочивати житомиряни, нагадуватимуть їм про безпечну поведінку та роздаватимуть листівки-пам’ятки. Відвідуватимуть човнові станції прокату, а їх на території Житомира дві – у парку імені Гагаріна та гідропарку. Робота серед дітей проводитиметься в літніх таборах відпочинку, пришкільних таборах та дитсадках. В місцях відпочинку та купання планують розмістити друковані матеріали стосовно правил поведінки на воді.

За повідомленням сайту міськради, станом на 15 червня 2017 року на водоймах Житомирської  області вже загинули 7 осіб, в тому числі 1 дитина. Усі вони загинули у та необладнаних для купання місцях, через порушення елементарних правил поводження на воді.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня в Одеській області потонув підводний пловець з Житомира. 26 травня цього року в річці Гуйва під Житомиром втопився юнак, а 31 травня витягнули 15-річного потопельника зі ставка в Андрушівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі