Події

Перша жертва купального сезону: у річці Гуйва під Житомиром втопився юнак

29 May 2017, 18:03

У Житомирській області вже розпочатий відлік жертв цьогорічного купального сезону.

Про це 29 травня повідомляють в управлінні охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

«Напередодні початку купального сезону вже зафіксовано 1 випадок загибелі на воді. Трагедія сталась в селі Пряжів Житомирського району. Там із річки Гуйва вилучили тіло молодого чоловіка 1998 року народження», - інформує УОЗ.

Трагедія сталася 26 травня, - уточнили Житомир.info в управлінні цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

За даними УДСНС у Житомирській області, протягом минулорічного купального сезону на водних об’єктах області загинуло 15 осіб, серед яких 1 дитина.

Основна група ризику – діти, які під час літніх канікул часто купаються у водоймах, - нагадують фахівці, і рекомендують не заходити в воду в незнайомому місці, перевіряти дно, не стрибати у з берега, гірки, урвища, «тарзанки» на ні в якому разі не купатися наодинці.

Також фахівці стверджують, що відпочивати треба тільки у спеціально відведених для цього місцях. Безпечніше перебувати на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

«У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати, і самовпевнено запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води. Потім їм починає зводити ноги, хапає судома. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець. Головне – не панікувати», - радять в управлінні охорони здоров’я.

Як повідомляв Житомир.info, не так давно в Коростишівському районі рятувальники витягли з річки чоловіка, який впав з містка на мілину та ледь не потонув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі