Події

Результати обшуків у пунктах прийому металобрухту в Житомирі: дроти з кабелів зв’язку, каналізаційні люки, хрести з могил

17 June 2017, 11:28

У результаті санкціонованих обшуків, проведених 16 червня у кількох пунктах прийому металобрухту в обласному центрі, працівники Житомирського відділу поліції виявили обпалені дроти з кабелів зв’язку, елементи залізничних рейок та кришки міських каналізаційних люків. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Найполіції в Житомирській області.

Кілька днів тому працівники патрульної поліції затримали в обласному центрі двох осіб за підозрою у крадіжках кришок каналізаційних люків у місті. Речові докази у них були вилучені працівниками слідчо-оперативної групи.

«Це двоє житомирян, обидва офіційно працевлаштовані, один із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Очевидно, з метою додаткового заробітку вони й налагодили такий собі «бізнес» на каналізаційних люках, на системній основі викрадаючи їх та здаючи до пунктів прийому металобрухту. Нині встановлена причетність чоловіків до близько півсотні подібних випадків», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

У рамках кримінального провадження поліцейські провели санкціоновані обшуки у кількох житомирських пунктах прийому металобрухту, які могли бути точками збуту крадених металевих виробів. У результаті виявили і вилучили цілі каналізаційні кришки, можливо, з міських вулиць, основи для їх утримання та частини від них, елементи залізничних колій, а також значну частину різноманітних дротів обпалених кабелів зв’язку та інше.

«У подальшому за вказаними фактами буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження за ст. 213 (Незаконні операції з металобрухтом) Кримінального кодексу України. А у разі наявності відповідних документів щодо діяльності спеціалізованих підприємств по заготівлі металобрухту будемо готувати матеріали щодо клопотання про скасування таких ліцензій», - зазначив Михайло Сорока.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня у Житомирі поліцейські проводили обшуки в пунктах прийому металобрухту та вулицях Івана Сльоти (колишня Бородія) та Вітрука. 

Фото з сайту ГУНП

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі